Az ENERGIA ITALOKNAK mi a története, miért találták ki?
Én azt hallottam azt sportolóknak találták ki, de nem biztos, hogy igaz.
Mondják, hogy ilyen meg olyan káros, meg tele van műanyaggal.
Ha olyan káros, akkor eredetileg mire találták ki?
Miért találták ki?
Az első energiaitalt 40 évvel ezelőtt egy Amerikai férfi keverte ki sportólok számára, melynek fő összetevője a viz, glükóz és a só volt. A mai energiaitalok alapötlete viszont az osztárk Red Bull feltalálója nevéhez füzödik, melynek 2 fő összetevője a cukor és a koffein.
Az enrgiaital létrejöttekor ugy gondolták az elveszett energiát fogja pótolni, azonban mára már elengedhetetlen buli kellék.
Az nem energia ital. Az első energia italt a kínaiak csinálták a gyári gájázóknak és nem számít hogy cukor meg koffein van benne, akkor a kóla is lehetne energia ital, de nem az. Semmit sem tudsz az energia italról :P
Alényeg, hogy koffein van keverve taurinnal, ami együtt nagyobb munkára ösztönzi a szivet,mint egy doppingszer és végűlleáll :(
Csak a mértéktelen fogyasztás káros. Ha néha megiszol egyet-egyet, nem lesz bajod. Minden tele van "mű" anyaggal, pl a kinley gyömbérben is csak a víz természetes anyag.
De egyél inkább szilvásbuktát, mert azt szeretem!
Alkoholt, cigit miért gyártanak?
Pedig káros mindkettő, de mégis a legjobb barátaink. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!