Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A sok ízfokozó miatt etetik...

A sok ízfokozó miatt etetik magukat a bolti termékek?

Figyelt kérdés
Esetleg más?
2011. máj. 12. 09:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ez az igaz, a só is ízfokozó!! és a parasztember sem tudott só nélkül élni...
2011. máj. 12. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen, tesznek a kajákba ízfokozókat,pl csokoládéba, készételekbe, joghurtokba, macskakonzervekbe. Egyrészt azért h finom legyen és étvágyat csináljanak, vagyis "etetik magukat".

Én is ezt szoktam erre mondani.

2011. máj. 12. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk az tény, hogy anno volt a só, most meg már hajjaj...

Ennek szerintem az a veszélye (magamon tapasztaltam), hogy borzasztóan addiktív. Kollégistaként egy csomó előre elkészített vagy félkész vagy instant dolgot vettem, és idővel azt vettem észre, hogy egyszerűen ízetlennek érzem pl. az otthoni sonkát, amit pedig mindig imádtam.

Utánaolvastam, nincs nagy irodalma a témának, de eléggé egyetértenek abban, hogy tulajdonképpen magasabb lesz az ízlelőbimbók ingerküszöbe miattuk, ezért mindig több és több kell ezekből a módosított ételekből.

Azóta ráálltam a házi kajára, simán meg lehet oldani, és idővel megint elkezdtem érezni az ízeket.

2011. máj. 12. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

Végül is minden fűszerre, amit használunk, mondhatjuk, hogy ízfokozó, mert miért is használnánk másért:))

és valóban addiktívak is lehetnek, mert nem szívesen mondanánk le róluk.

2011. máj. 12. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez a chipsekre és rágcsákra nagyon igaz!
2011. máj. 12. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
Én gyakorló háziasszonyként azt mondom, többek közt azért eteti magát a bolti termék, mert nem neked kell szenvedni amíg megcsinálod. Rossz szóhasználat tudom, de annak aki ennyire utál főzni mint én, ez nagyon kívánatos tényező. :)
2011. máj. 12. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem tisztázni kéne mit nevezünk ízfokozónak. Én sem tudom, de úgy sejtem inkább pl. a Joghurt nem attól az óriási sok gyümölcstartalomtól gyümölcs ízű, hanem az aromától, ami lehet természetes eredetű, de lehet mesterséges is. ezzel van a gond. A fűszereket ne keverjük ide, mert a fűszer, vagyis a szárított növény, természetes és ételízesítő, nem pedig ízfokozó. Az Ízfokozása az, amikor valaminek kiemelik az ízét, mert egyébként természetes módon nem volna olyan intenzív. Pl. füst ízű virsli. (ami persze sosem látott füstöt) málna ÍZŰ szörp. sajt ízű chips. Ezekről van szó, hagyjuk már a sót és a fűszereket.
2011. máj. 16. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!