A sok ízfokozó miatt etetik magukat a bolti termékek?
Igen, tesznek a kajákba ízfokozókat,pl csokoládéba, készételekbe, joghurtokba, macskakonzervekbe. Egyrészt azért h finom legyen és étvágyat csináljanak, vagyis "etetik magukat".
Én is ezt szoktam erre mondani.
Mondjuk az tény, hogy anno volt a só, most meg már hajjaj...
Ennek szerintem az a veszélye (magamon tapasztaltam), hogy borzasztóan addiktív. Kollégistaként egy csomó előre elkészített vagy félkész vagy instant dolgot vettem, és idővel azt vettem észre, hogy egyszerűen ízetlennek érzem pl. az otthoni sonkát, amit pedig mindig imádtam.
Utánaolvastam, nincs nagy irodalma a témának, de eléggé egyetértenek abban, hogy tulajdonképpen magasabb lesz az ízlelőbimbók ingerküszöbe miattuk, ezért mindig több és több kell ezekből a módosított ételekből.
Azóta ráálltam a házi kajára, simán meg lehet oldani, és idővel megint elkezdtem érezni az ízeket.
Végül is minden fűszerre, amit használunk, mondhatjuk, hogy ízfokozó, mert miért is használnánk másért:))
és valóban addiktívak is lehetnek, mert nem szívesen mondanánk le róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!