Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy futtatott...

Mit jelent az, hogy futtatott élesztõ?

Figyelt kérdés
tejben, vízben... recepteket nézek és mindenhol ezt írják. én azt hittem, ha valamibe élesztõ kell, akkor belemorzsolod és elkevered..
2011. máj. 10. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Langyos (esetleg cukros-lisztes) tejbe vagy vizbe belemorzsolod a kocka alakú élesztőt és az néhány perc alatt "felfut" a tetejére, majd azt a futtatott élesztős vizet kevered a lisztbe
2011. máj. 10. 17:01
 2/5 A kérdező kommentje:
mennyi vízbe? mert ha felolvad benne, mégse mindegy mennyi vizet keverek a liszthez?!
2011. máj. 10. 17:06
 3/5 anonim ***** válasza:

egyetértek az előttem szólóval, én is hasonlóképp tudom, 1dl langyos tej, 1 kanál (csapott, evő) liszt, pici cukor, élesztő, összekever, letakar, és ha habos, akkor működik.

nem tudtam hogy a száraz élesztőt is hűtőben kell tartani ( a por állagút), nem is futott fel egy idő után , és semmi sem püffedt fel tőle :D

2011. máj. 10. 17:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne legyél idétlen... :D Emlékszem, én tizenéves fiúként is tudtam élesztőt futtatni tejben.

Mennyi vízben? Egy kis tálkányiban. Fogod a tejet, beleöntöd, rárakod a radiátorra, hogy kicsit felmelegedjen, vagy az ablakba, ha odavág a nap. Belemorzsolod az élesztőt, aztán pár percig hagyod hadd szívja meg magát, hadd puffadjon fel. Utána beledolgozod a tésztába. A tejbe rakhatsz egy csipet cukrot is.

2011. máj. 10. 17:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazából mindegy mennyi tejben futtatod fel. (Nyilván nem literekben kell.) Gondolj arra, hogy amikor dagasztod a tésztát, akkor is érzed, hogy túl száraz-e, vagy túl lágy a tészta. Akkor is adsz hozzá kis tejet, lisztet. Érzésből kell sütni, nem receptekből! :)
2011. máj. 10. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!