Mit jelent az, hogy futtatott élesztõ?
Figyelt kérdés
tejben, vízben... recepteket nézek és mindenhol ezt írják. én azt hittem, ha valamibe élesztõ kell, akkor belemorzsolod és elkevered..2011. máj. 10. 16:51
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Langyos (esetleg cukros-lisztes) tejbe vagy vizbe belemorzsolod a kocka alakú élesztőt és az néhány perc alatt "felfut" a tetejére, majd azt a futtatott élesztős vizet kevered a lisztbe
2/5 A kérdező kommentje:
mennyi vízbe? mert ha felolvad benne, mégse mindegy mennyi vizet keverek a liszthez?!
2011. máj. 10. 17:06
3/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
egyetértek az előttem szólóval, én is hasonlóképp tudom, 1dl langyos tej, 1 kanál (csapott, evő) liszt, pici cukor, élesztő, összekever, letakar, és ha habos, akkor működik.
nem tudtam hogy a száraz élesztőt is hűtőben kell tartani ( a por állagút), nem is futott fel egy idő után , és semmi sem püffedt fel tőle :D
4/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ne legyél idétlen... :D Emlékszem, én tizenéves fiúként is tudtam élesztőt futtatni tejben.
Mennyi vízben? Egy kis tálkányiban. Fogod a tejet, beleöntöd, rárakod a radiátorra, hogy kicsit felmelegedjen, vagy az ablakba, ha odavág a nap. Belemorzsolod az élesztőt, aztán pár percig hagyod hadd szívja meg magát, hadd puffadjon fel. Utána beledolgozod a tésztába. A tejbe rakhatsz egy csipet cukrot is.
5/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igazából mindegy mennyi tejben futtatod fel. (Nyilván nem literekben kell.) Gondolj arra, hogy amikor dagasztod a tésztát, akkor is érzed, hogy túl száraz-e, vagy túl lágy a tészta. Akkor is adsz hozzá kis tejet, lisztet. Érzésből kell sütni, nem receptekből! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!