Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az valóban igaz, hogy a tejet...

Az valóban igaz, hogy a tejet dizsnózsírral zsírosítják vissza, miután lezsírozták (túrónak, tejfölnek, stb. )?

Figyelt kérdés
Egyetemi előadáson hallottam.
2011. máj. 6. 19:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%

Isten , gyere le az égből! Ember , hogy állíthat , ilyen baromságot.

Hol halgattál ilyen szakszerű előadást, és ki volt az a jóember??

2011. máj. 6. 20:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor valamit félreértettél.

bőven marad zsír a tejben a fölözés után is. még extra csökkentik,hogy a kis zsírtartalmú tejeket előállítsák

2011. máj. 6. 20:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
(Valószínüleg esetleg egyetem területén lévő termet bérelt az a nagytudású bió-nemtudommilyen szakember, aki elmondta, hogy csak magok evésével kéne élnünk mint a madaraknak. Mert nekünk is 2 lábunk és két szemünk van mint nekik)
2011. máj. 6. 20:04
 4/11 A kérdező kommentje:

Annyira féltem feltenni a kérdést, mert bennem volt, hogy gyakorikerdesek-es modor szerint születni fog néhány bunkó válasz (mint az első), amiben csak lehülyéznek, megkérdőjeleznek, de semmi építő jellegűt nem írnak. Köszönöm!

Második, nem értettem félre, de köszönöm a válaszodat, hasznosnak és értelmesnek találtam.

2011. máj. 6. 20:08
 5/11 anonim válasza:
most mit sértődsz meg ?? : D amugy elég undorito lenne ha belegondolok hogy a tejbe disznózsírt tennének ..
2011. máj. 6. 20:12
 6/11 anonim ***** válasza:
éreznéd az ízén.
2011. máj. 6. 20:16
 7/11 A kérdező kommentje:

Áruljátok már el, hogy mi az istenről beszéltek! Hogy jön ide az egyetemek bezárása, meg hogy magokat együnk? Kérdeztem valamit, amit ma hallottam, és furcsálltam, erre egy egyszerű igen/nem választ lehet adni és kész, nem kell már megint összekeverni a szezont a fazonnal.

Na mindegy, mindenkinek nagyon köszönöm! Itt a témát zárjuk le.

2011. máj. 6. 20:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Mivel kérdeztél, csak válaszolok.

Azt írtad, hogy egyetemi előadáson hallottad.

Erre reagáltunk, hogy vagy nem az egyetem tartotta az előadást és azért mondhattak hülyeséget, vagy ha egyetemi rendezvényen hangzott el ilyen,akkor jogos a bezárás.

2011. máj. 6. 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem biztos,hogy ez egészen hülyeség. Lehet,hogy az előadó nem beszélt világosan,vagy te nem figyeltél eléggé.

Tej néven csak olyan tejet hozhatnak forgalomba,amiben semmilyen adalékanyag nincs,akkor sem,ha teljesen lefölözték.

Amikor a tejből túrót készítenek,visszamarad a savó.

Régen a gazdák felhasználták sütésre és főzésre is,de többnyire a disznóknak adták.

Ma viszont ebből készítik adalékanyagok hozzáadásával a tejital néven forgalomba hozott terméket. Nem tartom kizártnak,hogy ehhez adnak zsírt is.

Igaz,ennek már semmi köze nincs a tejhez.

2011. máj. 6. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok, semmi bunkóság nem volt a válaszomban, hanem a döbbenetemet fejeztem ki!!

Nem tudom elképzelni, hogy valaki egyetemi hallgatóknak ilyen ostobaságot mondjon.

A felvásárolt tej rendelkezik annyi tejzsírral, hogy, hogy a tejipari szakemberek a termékstruktúrájuk alapján gazdálkodjanak az alapanyaggal.

csak egy példát mondok,ha egy tejipari cég havi 5-6 millió

liter fölözött tejet exportál, máris ottmarad a zsír.aztán az alacsony zsírtartalmú termékek és sorolhatnám.

ha adott időszakban , kevés lenne a feldolgozó tejzsírja, egy másiktól vesz tejszínt, vagy importál és a kérdés meg van oldva.

Manapság néhány "innovatív " szakember jóvoltából,növényi zsír hozzáadásával is készülnek termékek, de ezekben a tej

szó nem szerepelhet.

szóval a "bunkózást" ki kérem magamnak!!!

-egy tejes, aki 42 évet dolgozott a szakmában-

2011. máj. 7. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!