Melyik a kedvenc gombás ételed?
gomba vadasan:
közepes hagymát dinsztelj egy kevés zsiradékon, és tedd rá cikkekre vágott gombát. sózd és párold egy kicsit, hogy levet engedjen. 2-3 közepes sárgarépát vágj hasábokra és tedd a gombához 2 babérlevéllel együtt.párold tovább. ha a répa majdnem puha egy fél citromot héjjastól vágj karikára és tedd a gombához.
addig párold, míg a citrom is megpuhul. esetleg pici víz
mehet, nehogy odakapjon.
ha a citrom is megpuhult, vedd ki és a babért is.
szórd le a gombát 2-3 kisebb fakanál liszttel és hidegvízzel keverd el mártás sűrűségűre.
finoman forrjon újra a liszttel, és utána hőkiegyenlítéssel főzőtejszínt vagy tejfölt tegyél bele.
mustárral, pici cukorral, borssal kell még ízesíteni.
zsömlegombóccal, kifőtt tésztával vagy rizzsel is nagyon finom.
töltött gomba, imádom:) Persze attól függ mekkorák a gombáid. Ehhez azért nagyobbak kellenek, hogy legyen hely a tölteléknek.
A tetejér én még sajtot reszelek, hogy az is rápiruljon:) Nagyon nagyon finom
Vagy sós palacsintába tölteléknek is jó.
Esetleg készíts olyan tölteléket, mint ami a töltött húsba kell, apríts bele gombár is, és pogácsaként bő olajban süsd ki.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!