Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fáj a fogam a kólától. Mit...

Fáj a fogam a kólától. Mit csináljak, amikor kólát iszok akkor fáj a fogam elöl!?

Figyelt kérdés
2011. máj. 1. 15:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ne igyál kólát. :) Igyál helyette vizet. Vagy akármi mást ami nem olyan cukros..
2011. máj. 1. 16:00
 2/15 anonim ***** válasza:

hát szerintem se igyál kólát

de am lehet venni fogkrémeket amik elvileg segítenek ezen,de attól nem lesz egészségesebb dolog

2011. máj. 1. 16:02
 3/15 A kérdező kommentje:
köszi:)
2011. máj. 1. 16:05
 4/15 anonim ***** válasza:
Mert marja a kátrány, cukor, szénsav a fogzománcod!
2011. máj. 1. 16:08
 5/15 anonim ***** válasza:
A kóla nagyon rontja a fogakat.Szétmarja a fogzománcot.Ha kólát iszol utána moss fogat vagy egyél egy rágót.Nekem is szokott tőle fájni azért szoktam utána rágózni.
2011. máj. 1. 16:13
 6/15 anonim ***** válasza:
Azért mert a cola 4 nap alatt egy vasszöget is szétmar!Ne igyál colát és menj el a fogorvoshoz mert biztos mikrorepedés van a fogzománcodon!Jó elejét venni egy fogtömésnek!Ilyenkor még csak egy gumiréteget vonnak a fogadra!
2011. máj. 1. 21:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Kísérlettel bizonyították, hogy a kóla bontja a kalciumot: 24 óra alatt feloldódik a csirkecsont benne.
2011. máj. 2. 10:48
 8/15 sztrogofmisa válasza:
Persze, hogy szétmarja a Ca tartalmú csontokat(így a fogat is), mivel jelentős mennyiségű foszforsavat tartalmaz.
2011. máj. 6. 09:27
 9/15 anonim válasza:

a kóla nem engedi a kalciumot beépülni a szervezetbe

fgoaid lehet kevés kalcium -hoz jutnak ezért érzékenyek

pótold a kalciumot

2011. máj. 6. 15:37
 10/15 anonim válasza:
Nagyon sok okos dolog hangzott el, de nem ezektől fáj a fogad. Igen bizonyítják hogy kóla szétmar ezt azt, csakhogy napokig áztatják benne! Míg te iszod a kólát aligha érintkezik a fogaddal olyan hosszú ideig :) A fájdalom oka 2 dolog lenne, vagy hogy hideg a kóla, vagy hogy édes mivel a fog erre a kettóre a legérzékenyebb. Én az édességre tippelnék inkább. Más édes ételek esetén nem jelentkezik a fájdalom?
2011. máj. 6. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!