Modern szódagépet, vagy retro szódásszifont vásárolnátok inkább?
Ismerősöm nagyon odavolt a szódagépért, a gyerekei meg vették neki.Azóta meg csak morog, hogy egy liter szóda
40 ft-ba van, csak a patronárat számolva, szóval vízet nem is számolja.
úgy tudom 160 ft a 10-es hagyományos patroncsere,hát ehhez képest valóban drága.
nálunk a bolhapiacon mindig árulnak szódásszifonokat,lehet, hogy a vaterán is találnál.
Jómagam még egyszerűbben oldom meg, útba esik egy szikvíztöltő és 45 ft-ért 1,75 lt utolsó cseppig kijövő erős szódát veszek, illetve cserélek, mert a betétdíj 350 ft. volt, de apránként már 5-t megvettem és cserélem folyamatosan.
üdv.
Be szeretnék ruházni én is egy szódás szerkezetbe.
- Patroncsere szódagépbe: 2.690-/80l=33,6-/l
- Patroncsere szódásszifonba: (247-70 betétdíj)177-/10db(~l)=17,7-/l
Árban 8-10ezer körül van a legolcsóbb szifon is, meg a szódagép is.
-> A régifajta szifon kétszer gazdaságosabb, mint a modern szódagép.
Ha hozzávesszük, hogy másfél liter legolcsóbb ásványvíz ára kb. 60 forint (egy liter akkor 40), így literenként kb. 20 forintot megtakarítunk, tehát olyan két éven belül megtérül a szifon (évi 200-250 liter fogyasztást feltételezve).
A szódagép viszont csak olyan 10 év alatt térül meg.
Jé az origónak is ugyanez jött ki, hogy a régi szifonos módszer legalább kétszer olyan gazdaságos, mint a többi. (Ráadásul ők még beleszámolták a betétdíjat is. Amatőrök. :D Ja hogy azzal védekeznek, hogy az egy liter, nincs egész 1 liter? :) )
Már csak azt kell kideríteni, hogy hova dugják a tecsóban az új patront, és hová kell vinni az elhasználtat.
Ja és be kell szerezni egy szifont. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!