Teljes kiőrlésű ROZSlisztből lehet palacsintát csinálni? Ha igen, hogyan?
Figyelt kérdés
...és milyen "édességet"lehet belőle még készíteni?2011. ápr. 17. 21:07
1/5 anonim válasza:
Én csináltam pár napja. Ugyanúgy, mint sima lisztből, csak most rozslisztből. A tészta nagyon lágy lett, hamar szakadt. Meg ragadt is oda könnyen.
Régebben fele fehér - fele rozslisztből csináltam, úgy jó volt.
Szilvi
2/5 anonim válasza:
igen, érdemesebb keverve csinálni, és több olajat adni a tésztához.
néha még így is szakad, de nem gond, elfogy üresen-szakadtan is, mondjuk nálunk nagy favorit a palacsinta, eleve 1 kg lisztből indul a palacsintasütés...
3/5 Bokipapa válasza:
Én a csúsztatott palacsintából kiindulva ( [link] csak az egyik oldalát sütöttem meg, mivel a palacsinta megfordítása okoz gondot, így szép egész palacsinták készültek csak rozslisztből. Kb. 1 percig sütöttem és tányér fölött fejre állítva szépen lassan levált a teflonos palacsinta sütőről.
4/5 Bokipapa válasza:
Esetleg egy kis sikér hozzáadásával növelhető a szilárdsága, így nem szakad olyan könnyen.
5/5 anonim válasza:
Egyszer csináltam rozslisztből palacsintát... Másodjára csináljon az, akinek Imre az anyja... Szakad, dobhatatlan, leragad... Egy kis könnyítés: ha hülyére sütöd, kicsúsztatod egy tányérra, és azzal fordítod meg, akkor nem gyűrödik össze annyira könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!