A tv paprika, miért pont tv paprika?
Figyelt kérdés
2009. márc. 3. 18:53
2/10 anonim válasza:
mert tölteni való, lehet bele pakolni (azaz tv).
3/10 anonim válasza:
tisza-vidéki, vagy vmi ilyesmi én is épp a napokban tudtam meg.. szóval ilyen helység név szerint.. a vidék az tuti, meg sztem tiszás..:D
4/10 anonim válasza:
wow sose hittem hogy ez iylen gyorsan megy! ketten is megelőztek xD
de én úgy tudom, hogy a tölteni való az tökre nem az eredeti.
5/10 anonim válasza:
TUTI , HOGY TÖLTENI VALÓT JELENT!!
7/10 anonim válasza:
szerintem is inkább valami tisza-vidéki eredetileg, persze mindenki úgy ismeri h tölteni való, de az csak ráragadt(csak én gondolom így, semmi alapja nincs)
8/10 okoska. válasza:
Mert az "alkotók" szellemesek akartak lenni, és a tv paprika a tölteni való paprikának a rövidítése.
9/10 anonim válasza:
A tv-paprika szerintem azért lett a tölteni való paprikából, mert egyszer egy piaci árus táblájára egyszerűen nem fért ki több. Valamit meg nyilván ki akart írni, amivel eladhatóbbá teheti az ócska áruját.
Aztán a kifejezés elterjedt, még az elején egy vicces glossza is keletkezett belőle (talán az Élet és Irodalomban?). Már akkor elmagyarázták, hogy semmi köze a televízióhoz, se semmi máshoz, ezt a paprikát simán csak tölteni lehet. Ma már egy tévéműsor is átvette a nevet, és benne van ('tréfás' jelöléssel) az Értelmező szótárban.
10/10 anonim válasza:
Téli vetésű azaz fóliasátras
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!