A szorbit édesítőszer is hashajtó hatású?
Figyelt kérdés
Nem tudom, mivel főzhetnék, süthetnék - anyukám cukorbeteg. Már sokféle édesítőszert kipróbáltam. A glukonon hashajtó. A folyékonyoknak van egy mellékíze. A por Canderel pedig - bármennyire is írják, hogy nem - mégis veszít az édes ízéből a sütés-főzés hatására.2009. márc. 3. 08:59
1/4 anonim válasza:
Igen, a sorbitol nagy mennyiségben hashajtó hatású. A polisweetet próbáltad már? Kevés szénhidrát 0 cukor (ciklamát, aceszulfám-k, szachariát)
2/4 anonim válasza:
Igen, valóban a a nagy mennyiségű szorbit hashajtó hatású. De egyébként sem szükséges sok édességet fogyasztani. Azonban a polisweetben aszpartam is van! Arra is figyeljetek!
3/4 anonim válasza:
Tévedsz! A polisweetben nincs aspartam. Az a 3 összetevő van benne amit írtam az imént.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor biztos, hogy nem próbálom ki a szorbitot. Viszont akkor kipróbálom a polisweetet. (Remélem nem lesz mellékíze, mert a többi folyékonynak (amit eddig próbáltam), mind van.
Tudom, tudom, ne várjuk ugyanazt az ízt, mint a répacukortól... :S
2009. márc. 4. 17:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!