Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kb. mennyibe kerül a Parmezán...

Kb. mennyibe kerül a Parmezán sajt, ha lehet egyáltalán kapni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Mondjuk, hogy a Trappista nagyjából 1300-1500 Ft/kg körül van, ha meg akciós, akkor 1100.
2011. márc. 31. 21:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

40g reszelt parmezán 200-300 Ft.

Inkább ne szorozd fel :D

2011. márc. 31. 22:00
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Az igazi, tömbben árult (nem reszelt) Parmigiano Reggiano ára 6-7e Ft körül van / kg.
2011. márc. 31. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Hát hogyne lehetne kapni! De a trappistával sem ízben, sem árban nem érdemes párhuzamot vonni.
2011. márc. 31. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Az egyik legdrágább sajt, tésztára csak a a jómódúak tehetik. Nekem marad az olcsóbb,és nem olyan jó trappista.
2011. márc. 31. 22:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem illik ide, de hadd írjam le, mit gondolok.

Évekig éltem Franciaországban (igaz, nem Olaszországban, de közel vannak egymáshoz ízlésben is) és mivel nagy kedvenceim a különböző ízű, sajtos ételek, van véleményem róla.

Számomra a parmezán kissé olyan, mint a legfinomabb, legmenőbb borok. Akinek nem ízlik, lehet, hogy nem lesz soha sommelier, de ez számára lényegtelen. Számomra elviselhetetlen a parmezán íze , pedig sajtfüggő és sajtrajongó vagyok.

Egyszerűbben fogalmazva mázlim van, mert utálom a parmezánt. Mivel drágább sajtot nehéz találni (esetleg az extra holland kecskesajtokat, cheddarokat stb. hozhatnánk fel) így minden parmezános recept csodásan helyettesíthető egy másik sajttal (igaz, nem trappistával).

Bocs, ha teljesen mellészóltam:)

2011. márc. 31. 22:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A parmezán nagyon erős sajt, de én képes lennék két pofára tömni, ha a férjem nem venné ki a kezemből. Imádom.

De tényleg drága, és könnyen helyettesíthető (bár legkevésbé trappistával, de ha nincs más, az sem rontja el a tésztát).

2011. ápr. 1. 12:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Talán nem is gondoltátok volna, de a Trappistát egyáltalán nem viszonyítás miatt írtam, hanem kizárólag azért, mert azt gyakran veszek, így nagyjából tisztában vagyok az árával. Eszembe nem jutott volna a két sajtot összehasonlítani :)
2011. ápr. 1. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!