Kb. mennyibe kerül a Parmezán sajt, ha lehet egyáltalán kapni Magyarországon?
40g reszelt parmezán 200-300 Ft.
Inkább ne szorozd fel :D
Talán nem illik ide, de hadd írjam le, mit gondolok.
Évekig éltem Franciaországban (igaz, nem Olaszországban, de közel vannak egymáshoz ízlésben is) és mivel nagy kedvenceim a különböző ízű, sajtos ételek, van véleményem róla.
Számomra a parmezán kissé olyan, mint a legfinomabb, legmenőbb borok. Akinek nem ízlik, lehet, hogy nem lesz soha sommelier, de ez számára lényegtelen. Számomra elviselhetetlen a parmezán íze , pedig sajtfüggő és sajtrajongó vagyok.
Egyszerűbben fogalmazva mázlim van, mert utálom a parmezánt. Mivel drágább sajtot nehéz találni (esetleg az extra holland kecskesajtokat, cheddarokat stb. hozhatnánk fel) így minden parmezános recept csodásan helyettesíthető egy másik sajttal (igaz, nem trappistával).
Bocs, ha teljesen mellészóltam:)
A parmezán nagyon erős sajt, de én képes lennék két pofára tömni, ha a férjem nem venné ki a kezemből. Imádom.
De tényleg drága, és könnyen helyettesíthető (bár legkevésbé trappistával, de ha nincs más, az sem rontja el a tésztát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!