Van egy üveg kb. 10 éves Szatmári szilvalekvárom, szavatossági idő nincs rajta. Most bontottam fel, az illata kifogástalan, csak az állaga "kicsit" sűrű. Ehető még ez?
Figyelt kérdés
2008. febr. 7. 18:59
1/3 anonim válasza:
A szilvalekvár már eleve nagyon sűrű. Hiszen magának a tartósításnak a módja a besűrítés vagyis a vízelvonás illetve a cukrozás. Legalább is a klasszikus szatmári recept szerint. Szerintem ehető. De a kérdés az, hogy kockáztatod-e a bármiféle bajt azért az 500 Ft-ért amennyiért vehetnél egy másik üveggel. (300 Ft a vizitdíj :DDD)
2/3 anonim válasza:
A cukor a legjobb kozervalo szer. Amennyiben nics a lekvar tetejen penesz,akkor nyugodtan fogyszthato,mert nem romott.(A peneszes befottet barmilyen is legyen nem szabad felhasznalni akkor sem,ha eltavolitjuk rola a peneszt) Ha a lekvar csak nagyon suru esetleg kokemeny akkor egy ki vizzel kel felfozni es mar hasznalhato is (kivetel az amint mar irtam,hogyha van rajta akar egy ici pici penesz is az kidobando!(
3/3 anonim válasza:
Én úgy tudom a szatmári szilvalekvárt cukor hozzáadása nélkül készítik, sok-sok órán át főzik, így távozik belőle a víz és sűrűsödik be. Igen kiváló. Ha az illata és íze kifogástalan, szerintem nyugodtan megeheted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!