Hogyan kell csinálni kukoricagrízt? Miből mennyit kell?
Figyelt kérdés
2011. márc. 26. 15:04
1/4 anonim válasza:
A boltban lehet venni, ez durvábbra örölt kukorica.
2/4 anonim válasza:
Van durvább vagy finomabb örlésü is. Régen a Tescóben lehetett kapni, most nem tudom, talán Interpar-ban, Auchan-ban is. Én a finomabb örlésüt szeretem, és minden szószos húshoz, pörkölthöz kiváló. Hozzávalók 4 személyre: 125 gramm kukoricaliszt, 250 ml víz, 250 ml tej, só, egy kis kocka vaj. A vizet tejjel összekeverjük , sózzuk felfözzük. Lassan beleszórjuk a kukoricát, és folyamatosan keverjük, lassú tüzön míg vastag állagú lesz. Aztán levesszük a tüzröl, belekeverjük a vajat, és befödve még 10 percig pihenni hagyjuk. Jó étvágyat.
3/4 anonim válasza:
Én úgy is szoktam csinálni, mint a tejbegrízt, kicsit több kell belőle, mint a búzagrízből. Nagyon finom!
4/4 anonim válasza:
Szerintem amit a boltokban lehet kapni az a kukoricadara, a de lehet hogy ugyanaz mint a kukoricagríz. A kukoricadara elég olcsó a kukoricaszem kb 10-ére van darálva és ebből lehet készíteni a tejbegrízhez hasonló ételt. Személyes véleményem szerint a tejbegríz jobb mint a kukoricából készült étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!