MI ez a gyümölcs? (kép) úgy néz ki mint a csipkebogyó, de állítólak valamit csinál az ízlelőbimbókkal és minden í édesnek tűnik
szia!
Húsos som, cornus mas latinul. Van az én kertemben is, fagyás után fogyasztható, de savanyítják is, mint az olajbogyót, zölden. Én szeretem. Mármint éretten.
szia kérdező!
Csak arra válaszoltam, hogy milyen a som. Ezt a miracle fruitot nem ismerem, érdekes lehet... Egyszer megkóstolnám azért.
Rend : Ébenfavirágúak (Benales)
Család : Szapotafélék (Sapotaceae)
Nemzetség : Synsepalum
Faj : Synsepalum dulcificum
Magyar neve : csodabogyó, csodagyümölcs ("miracle fruit")
A Nyugat-Afrikában honos fa gyümölcsének fogyasztása után a keserű, savas, savanyú ízeket, akár az ecetet(!) is, édesnek érezzük. Hatása 15-60 perc után elmúlik. Forró ital (kávé, tea) fogyasztásával szinte azonnal megszüntethető a csalóka ízlelés. Valószínűleg alkalmazható gyógyászati célra is. Tablettázva csodaszerként feltehetően Budapesten is kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!