Frissen facsart gyümölcslé mindennapi fogyasztása víz hozzáadása nélkül elvezethet valamilyen problémához vagy megbetegedéshez? Miért?
Figyelt kérdés
Hallottam már többször, hogy ne fogyasszunk frissen turmixolt 100%-os gyümölcsleveket, csak víz hozzáadásával. Igaz ez az utasítás és mi az oka?2011. febr. 1. 13:32
1/9 anonim válasza:
A gyünölcslé (és teljesen mindegy, hogy frissen préselt, elözö napi vagy dobozos, bolti) deciliterje kb. 50 kcal - és ezért irják, hogy higitani kell, mert felesben még mindig finom, de sokkal kevesebb benne a kalória. Ugyanis sok ember azt hiszi, hogy mivel egészeges, ezért nem is hizlal. De ha valaki megiszik 1 litert naponta, akkor már annyi plussz kcal-t vitt be, mintha megevett volna 15 dkg száraztésztát vagy 3 szelet kenyeret.
2/9 A kérdező kommentje:
De én csak a frissen turmixoltról beszélek.. és nem az érdekel, hogy hizlal-e vagy nem, nem ez volt a kérdésem.
2011. febr. 1. 13:46
3/9 anonim válasza:
nem lesz bajod
hizlal,de nem mindenki kövér,és nem mindenki akar fogyókúrázni...
én évek óta iszok napi szinten frissen facsart narancslevet,és csak gyümölcsből és tejből készült turmixokat literszámra,semmi bajom sincs
4/9 anonim válasza:
Az elsö vagyok: a válaszommal csak AZT akartam megmagyarázni, hogy miért javasolják a higitást. Természetesen semmi bajod sem lesz, ha nem higitod.
5/9 anonim válasza:
Nem lesz semmi bajod, maximum egészségesebb leszel a sok vitamintól.
Tény, hogy van benne gyüm.cukor, de ha normálisan étkezik valaki, ez a lehető legjobb minőségű cukor, és cukorra is szüksége van az ember testének. És gondolom, nem is literszám iszod, az egy kisebb vagyonba kerülne. Napi 1-2 pohártól meg nem fogsz elhízni.
Én pl. nem is szeretem higítva, meg se innám úgy.
Inkább azt szokták javasolni, hogy a gyümölcsöt ne facsarjuk, hanem egészben fogyasszuk, mert úgy a rostokat is megesszük és azok is nagyon fontosak.
6/9 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi:) és inkább éhgyomorra érdemes, evés előtt vagy utána?
2011. febr. 1. 19:14
7/9 anonim válasza:
Ahogy neked jól esik, van akinek éhgyomorra gyomorégést okoz, akkor elötte egyél valami mást.
8/9 A kérdező kommentje:
Na ezt szerettem volna tudni például s ehhez hasonlókat... köszönöm.
2011. febr. 1. 19:37
9/9 anonim válasza:
A fogakat rekordmértékben rontja a 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!