Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez tényleg igaz? (Folyt. Lenn)

Ez tényleg igaz? (Folyt. Lenn)

Figyelt kérdés
Azt olvastam több helyen, hogy a lencsében és a babban ugye mérgező fehérjék vannak, amik főzéskor távoznak. Ez igaz? Elég valószínű. A másik kérdésem, hogy a konzervben lévő babban és lencsében is benne vannak ezek a mérgező fehérjék? Nem lehet őket nyersen fogyasztani?
2011. jan. 29. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]


Hogy lenne igaz?? Megmutatnád hol olvastál ilyet??

Emberek millióinak alapélelmiszer a lencse.Az igaz,hogy sok fehérje van benne,de hogy az mérgező lenne---azt nem hiszem.

2011. jan. 29. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, de mivel nyersen amúgy se esszük őket, lényegtelen a dolog. Természetesen a konzerv is már előfőzött. A nyers lencse az, amit zacskóban kapsz, és kapásból be kell áztatni, vagy a növényről szedsz le.
2011. jan. 29. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
igen, a zöldborsó is mérgező nyersen, de persze ezt nem úgy kell érteni, hogy meghalsz tőle, csak nem egészséges a fogyasztása. De főzve már semmi baja.
2011. jan. 29. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

a borsó? az poén.. kis taknyos korom óta idényében mindig 2pofára zabáltam vele magam rögtön leszedés után mikor pucoltam, és nem igen lett bajom tőle azon a minimális hasfájáson kívül amit bármi más élelmiszer okoz akkora mennyiségben :D

az hogy a bab/lencse mérgező lenne, hülyeség

tény hogy ha megveszed, vízbe kell áztatni egy éjszakára, és ezt a vizet (amit nem szívott fel belőle) le kell önteni róla, és újban kell elkezdeni főzni.. ennyi

2011. jan. 29. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Folytatva az előző válaszát: Beáztatni sem azért szoktuk, mert mérgező, hanem - ha megszívja magát vízzel - hamarabb megfő. Ellenkező esetben kétszer annyi ideig főzheted, mint beáztatás nélkül.
2011. jan. 29. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez igaz! És azért kell úgy főzni, h nincs rajta fedő, mert akkor tudnak távozni a gázok. A konzerv az már főtt, tehát abban már nincs benne. Nem meg halsz, csak nem egészséges!
2011. jan. 29. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!