Ez tényleg igaz? (Folyt. Lenn)
Figyelt kérdés
Azt olvastam több helyen, hogy a lencsében és a babban ugye mérgező fehérjék vannak, amik főzéskor távoznak. Ez igaz? Elég valószínű. A másik kérdésem, hogy a konzervben lévő babban és lencsében is benne vannak ezek a mérgező fehérjék? Nem lehet őket nyersen fogyasztani?2011. jan. 29. 15:41
1/6 anonim válasza:
Hogy lenne igaz?? Megmutatnád hol olvastál ilyet??
Emberek millióinak alapélelmiszer a lencse.Az igaz,hogy sok fehérje van benne,de hogy az mérgező lenne---azt nem hiszem.
2/6 anonim válasza:
Igen, de mivel nyersen amúgy se esszük őket, lényegtelen a dolog. Természetesen a konzerv is már előfőzött. A nyers lencse az, amit zacskóban kapsz, és kapásból be kell áztatni, vagy a növényről szedsz le.
3/6 anonim válasza:
igen, a zöldborsó is mérgező nyersen, de persze ezt nem úgy kell érteni, hogy meghalsz tőle, csak nem egészséges a fogyasztása. De főzve már semmi baja.
4/6 anonim válasza:
a borsó? az poén.. kis taknyos korom óta idényében mindig 2pofára zabáltam vele magam rögtön leszedés után mikor pucoltam, és nem igen lett bajom tőle azon a minimális hasfájáson kívül amit bármi más élelmiszer okoz akkora mennyiségben :D
az hogy a bab/lencse mérgező lenne, hülyeség
tény hogy ha megveszed, vízbe kell áztatni egy éjszakára, és ezt a vizet (amit nem szívott fel belőle) le kell önteni róla, és újban kell elkezdeni főzni.. ennyi
5/6 anonim válasza:
Folytatva az előző válaszát: Beáztatni sem azért szoktuk, mert mérgező, hanem - ha megszívja magát vízzel - hamarabb megfő. Ellenkező esetben kétszer annyi ideig főzheted, mint beáztatás nélkül.
6/6 anonim válasza:
Igen, ez igaz! És azért kell úgy főzni, h nincs rajta fedő, mert akkor tudnak távozni a gázok. A konzerv az már főtt, tehát abban már nincs benne. Nem meg halsz, csak nem egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!