Hogyan kell só vagy cukor kristályt készíteni?
Figyelt kérdés
Mikor gyerek voltam mi is főztünk ilyet bele kellett lógatni cérnát gombbal. És most szeretnék ilyet csinálni de már nem emlékszem rá hogy cukorból vagy sóból kell és hogy meddig kell főzni. Valaki nem emlékszik rá? A neten nem találom sehol!2011. jan. 22. 21:28
1/6 anonim válasza:
A vizet felforralod, és kész. Beleszórsz annyi sót vagy cukrot amennyit felvesz és mielőtt teljesen kihülne beleteszed a cérnát. 1-2 hét és van egy kristályod.
2/6 anonim válasza:
Nem kell semeddig főzni! Fel kell forralni a vízet és annyi cukrot vagy sót tenni bele amivel telített lesz az oldat.Hűtéskor az oldat túltelítetté válik és a gócra elkezdődik a kristályosodás.
3/6 anonim válasza:
Mi sóval csináltuk, és nem forraltunk hozzá vizet. Egy pohár csapvíz, annyi só, ami éppen feloldódik benne és egy madzag.
Jó ötlet, lehet, hogy én is kipróbálom nosztalgiából.
4/6 anonim válasza:
Forrón telített oldatot muszáj csinálni, csak akkor válik ki rendesen. Csinálhattok drótból, ami műanyaggal bevont, pici formákat és szép lesz. :)
5/6 anonim válasza:
Mi sem forraltuk soha.Cukorból szoktuk csinálni, 1 pohár vízbe 3-4 ek. cukor mi teszünk bele ételfestéket is bele a cérna.
6/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát!! :)
2011. jan. 23. 20:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!