Írnátok saláta recepteket amihez nem kell öntet?
mert utálom a majonézt, mustárt, tejfölt (salátába)
meg ezek az "öntsük le olívaolajjal" dolgok se jönnek be
sopszka saláta a Neked való, bár a bolgárok azt is egy kicsit megöntözik olajjal, de én nem.
kígyóuborka, paprika, paradicsom egyforma kockákra vágva,
sózni enyhén. háromujjal felcsippentett cukor is mehet rá.
egy -két szál zöldhagyma, szárastól, vagy egy darabka póré.
végső esetben egy kisfej lilahagyma, vagy vöröshagyma.
ezeket lazán összekevered, hagyod egy félórát állni.
tetejére vagy bolgár turót morzsolni, vagy valami fehér sós sajtot a nagylukú reszeleőn ráreszelni.pl.feta,de reszelve.
reszelni
Görög saláta
Hozzávalók 4 személyre:
- feta sajt 40dkg
- uborka 40dkg
- paradicsom 40dkg
- paprika 10dkg
- lilahagyma 10dkg
- olívabogyó 10dkg
- bazsalikom 2szál
- só
Elkészítés:
Az uborkát megtisztítjuk, és a paprikával, paradicsommal együtt felkockázzuk. A lilahagymát felszeleteljük, és egy tálba összekeverjük a többi zöldséggel. Hozzáadjuk az olívabogyót,csipet sót és bazsalikomot, majd az egészet óvatosan átforgatjuk. Egy tányérra halmozzuk, a tetejére feta sajtot teszünk. (kockázva, egészben vagy morzsolva)
Eredetileg kell bele olivaolaj is, de én anélkül csinálom, mert én sem szeretem ha olajos.
A párom találmánya a céklasaláta.
Lereszel nagyobb lyukú reszelőn kb. azonos mennyiségű nyers céklát, sárgarépát és almát. Az egészet megöntözi kicsi citromlével.
Nekünk nagyon bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!