Van valakinek egy fincsi egyben sült karajhoz receptje?
Fokhagyma, majoranna, ételízesitő alufóliával befedni és sütni.
Egybensültet én kevés vízzel a kuktában szoktam a húst megsütni, ezzel a fűszerekkel.
Ha csontos karaj.
A hús felől ujjnyi közönként vagdosd be, úgy , hogy az alját nem vágod át. Így kis ügyes zsebek képződnek. A megfűszerezett húst (a zsebeket) dugdosd tele az alábbiakkal: f.szalonna, hagyma, fokhagyma, paprika, csirkemáj, gomba, aszalt szilva, meg amit akarsz.
Hosszában egy hurkapálcával átszúrva, spárgával rögzítsd az egészet. Ha megsült, a pecsenyelét beforralva kínáld a szeletelt husi mellé, hagymás tört burgonyával.
Ezt magam törpöltem ki, én tarjából készítem.
Dehogyis, nem is szakmám, csak érdekel.
Autodidakta módon utánaolvasgatok, meg kaptam a Természettől egy kis segítséget a génjeimben.
Minden ételhez kellő alázattal fogok hozzá, ezt szoktam tanácsolni másnak is. A legegyszerűbb sültet sem szabad "letegezni", mindenből lehet különlegeset alkotni.
Na most nagyon "okosakat" írtam, de mentségemül szolgáljon, hogy szívből jött.
Köszönöm a válaszokat.
Életem első egyben sült husija igen nagy sikert aratott:)
Bedörzsöltem fűszerekkel (majoranna, vegeta, bors) Pataki tálba tettem., alá bőven raktam hagymakarikákat, bevagdostam a felső részét kockásra, félbevágott fokhagymákat és baconszalonnát dugdostam bele. Kis olajjal bedörzsöltem, kicsit megsóztam, mivel imádjuk a hagymát, még tettem rá hagymakarikákat. Rá a tál teteje és 2 órát sütöttem. Utána fedő nélkül zsírjára pirítottam.
Amikor elkészült, kivettem a tálból a húst, és a hagymát, a megmaradt szaftot egy kis kecsappal és liszttel sürítettem. Fúszeres burgonyával tálaltam.
ISTENI LETT!!!
Gratulálok!
Megalkottad életed első ÖNÁLLÓ ételét.
Csak így tovább, alázattal, élvezettel, örömmel, és a főzés nem lehet teher.
Kedves 21:29-es!
Utaltam a génekre a főzésnél. Valószínűleg van benne valami, mert a lánykám (24éves, egyetemista) szintén kapott valami ajándékot a Természettől.
Most dicsekszem. Van egy honlapja, (dobostorta.mindenkilapja.hu), ha megnézed, újra beszélünk.
21.29-es vagyok! Örülök, hogy az egybesült karajt úgy sikerült elkészítened, hogy közben még a saját ötleteidet is beletetted. Azt elhiszem, hogy mindenkinek ízlett! Gratulálok!
Doboszolinak! Megnéztem a lányod honlapját. Szóhoz sem tudok jutni! Fantasztikus! Majd megmérem, hány kg-t híztam közben! Büszke lehetsz a lányodra! A vezetéknév és a genetikai öröklés alapján (jól sejtem, hogy ez a Dobos, az a Dobos?) nem azt mondom, hogy így könnyű, de érthető. Ha a szorgalma nem csökken, sokra viheti. Gratulálok és köszönöm. (Írtam a vendégkönyvbe valódi névvel, címmel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!