Hogyan tudom megkulonboztetni a hamisitott mezet az eredetitol?
Figyelt kérdés
2009. jan. 24. 08:59
1/7 anonim válasza:
Leginkább az árából, és a gyártóból, nem mellékesen az ízéből!Az eredeti akácmézet nem lehet eltéveszteni!!Már messziről illatozik, akár az akácfa mikor virágzik!Én leginkább ebből, de apukám méhész ő biztos másokat írna!Jobban ért hozzá!
2/7 anonim válasza:
Gyakorlatban sehogy, pont ez a baj vele, hogy még laborban is alig lehet kimutatni, ha a gyár normálisan megcsinálja. Általában abból szoktak csak rájönni, hogy nagyságrendekkel kevesebb járulékos összetevő van a mesterséges mézben. De egy átlag ember, aki alkalmankénti mézfogyasztó ezt aligha szúrja ki.
A legbiztosabb, ha nem nagyáruházban veszed, hanem közvetlenül a termelőtől, vagy spéci mézboltból, ők nem hamisítanak.
3/7 A kérdező kommentje:
Pont ezaz....termelotol veszem, de nekem faltunoen alacsony az ara....amugy finom.
De idonkent meg szokott cukrosodni...ebbol gondolom, hogy cukorral dusitja...
2009. jan. 25. 07:01
4/7 anonim válasza:
Első vagyok.Nem rak bele cukrot nyugi!Minden méz egy idő után kikristályosodik.Olyankor beleállítod egy lábas forró vízbe, és kiolvad.A mi tiszta akácmézünk is kristályosodik idő után.De akkor valószínű nem az akkori pörgetésből kaptál mézet hanem az elfekvőből.Baja nincs, csak olcsóbb.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megnyugtattál!! :)
2009. jan. 28. 06:54
6/7 anonim válasza:
Kérdezd a méheket ha valakik tudják azok 1000% hogy ök miztossan:D
7/7 anonim válasza:
az rából sztem meg abból hogy hol vetted. am a 8 ált megvan mezet'??!! nem inkább mezt??!! na de mindegy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!