Melyik fajta halfilé a finomabb, amit nem is nehéz beszerezni sem?
Hogy mennyire finom, attól függ, mire akarod felhasználni.
Kezdem a legjobbakkal:
Roston sütésben, párolásban vitán felüli, hogy a lazac viszi a pálmát. Ezt legkönnyebben mirelitként tudod megvenni, van filé, és törzs is. (és pimaszul drága)
Ha úgy mint a pangasiust, (roston, rántva) szerintem az egyik legfinomabb a harcsa. Mármint a magyar lesőharcsa. Ezt friss halak közt árulják, viszonylag gyakori, de szintén csillagászati ára van.
Valamivel olcsóbb, de majdnem olyan jó,mint a harcsa, (másabb) afrikai sügér filé. Ez mirelit, én nagykerből szoktam rendelni, (munkahelyemre), de szerintem kis boltban ritka. Viszont nagyobb helyen -cora,metro,stb- tuti, hogy van.
Ami jobban megfizethető, egyész tűrhető az íze, és sokkal soványabb a pangánál, az az afrikai harcsa.
Az árba kalkuláld bele, hogy általában meg kell nyúzni.
Ha az ár nem gond, de nem tudsz valamit beszerezni, vedd fel a kapcsolatot egy közeli étteremmel, ők (ésszerű keretek közt) bármit be tudnak szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!