Milyen hidegen is tálalható húsételt készítsek Karácsonyra?
stafánia szelet,a darálthúsos
kenyérrel isteni
nos, amit én most tervezek, az hidegen kerül majd az asztalra.gombástöltelékes-aszaltszilvás-baconos tekercs.12 szelet hatalmas vékony combszeletem van.
a töltelék:5 zsömlét fölkockázok és leöntöm kevés tejjel.
ne lutyogjon, csak morzsálós legyen tőle zsömle.
hagymát dinsztelek,rádobok 30 dkg vékonyra szelt gombát és puhára párolom, zsírjára sütöm.
ha a zsömle mégiscsak sok tejket kapott volna a két tenyerem között kicsavarom a felesleges tejet. delikát, bors,pici majoranna,tojás , petrezselyem kerül bele, és ráteszem a gombára. együtt pirítom így, hogy kissé összeálljon.kihűtöm.
előkerül a besózott nagyszelet husi. rákenek egy vékony réteg gombás tölteléket.
a hús elejére teszek 2-3 magozott aszaltszilvát, és kezdem feltekerni. a szilvák középre kerülnek.
ha, kész a tekercs, beletekerem egy akkora baconszeletbe, ami éppen átéri.
a tekercseket zsírozott tepsibe teszem, és lefóliázva kezdem sütni.
legalább egy óra. de félidőben megnézem és megforgatom
őket. a végén fólia nélkül pirosra sütöm.
melegen is nagyon finom, de most nálunk is hidegsült lesz belőle, több más kaja társaságában.
hidegen , ferdén szeletelve látványos finomság.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!