Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Seggitsetek, hogyan kell...

Seggitsetek, hogyan kell Hagyományos almas sutit csinalni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 20. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted azt,hogy hagyományos???
2009. jan. 20. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
ugy hogy almas pite :)
2009. jan. 20. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
35%
Mi az hogy hagyományos és konkrétan mit értesz a süti szó alatt, mert ugyanis a süti az egy gyűjtő fogalom. Tehát nevezd meg a sütit konkrétan és akkor talán tudunk is segíteni.
2009. jan. 20. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
na jolvan okoskodni menjel masfele! en receptekre voltam kivancsi:S
2009. jan. 20. 22:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nálunk anyukám almás sütije a HAGYOMÁNYOS:)) magam is ezt készítem a családnak. Kevert tészta: 25 dkg margarint habosra keverek 2 tojás sárgájával, legalább 15 dkg cukorral.

Bele 2 zacskó vaniliálcukor, egy zacskó sütőpor, csipetnyi só, fél citrom héjja reszelve és végül 60 dkg lisz, annyi tejföl hozzáadásával, hogy könnyen gyúrható tészta legyen. Megfelezve két gombóccá gyúrom, fél órát pihen. Tepsi alakúra nyújva, kikent, lisztezett tepsibe sodrófáról lecsavarom. A tepsiben lévő tésztára kb.10 dkg darált dióból kb 6-8 dkg-t szórok, rámorzsolom a kb.1,2 kg hámozott almát, lereszelve, kifacsarva (a levéért sorbanállás van) erre a maradék darált diót és 5-8 evőkanál kristálycukrot.Erre a kinyújtott tészta másik felét. Felvert tojással megkenem. Mikor megdermedt rajta a tojás, akkor megszurkálom villával, hogy a pára, gőz ki tudjon jönni, ne a tésztát púposítsa fel. Előmelegített sütőben közepes lángon aranysárgára sütöm, kissé kihűlve, rombusz alakban szeletelem. Nálunk nincs a tetején porcukor és én nem teszek bele fahéjjat sem. Gyakran látom, hogy az almás süteménybe szinte kötelező módon írják a fahéjjat, -én csak a forraltborban látom szívesen. Az alma lédús legyen, a starking nem jó. Ha tetszik ez a recept..-örömömre szolgál:))))

2009. jan. 20. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy tepsire való adag:

50dkg liszt

25dkg margarin

10dkg cukor

1 tojás

pici só

kevés tej

5dkg élesztő v. 1 csomag szárított


Az élesztőt felfuttatod,közben a margarint elmorzsolod a liszttel,majd hozzáadaod a többi hozzávalót és a felfuttatot élesztőt.Összegyúrod,ha kell még adj hozzá kevés tejet.Ne legyen túl lágy.Oszd 2 cipóba és pihentesd.

Kinyújtod az alsólapot,kivajazott,lisztezett tepsibe teszed,megszórod kis morzsával,ráteszed a tölteléket,és rányújtod a másik lapot.megtojásozod a tetejét és sütheted is.

Én gázsütőben sütöm 3-as fokozaton,kb.30 perc.


Almatöltelék:1.5kg alma megreszelve,jól kifacsarva,ízlés szerint cukor és fahéj.

Szoktam belekeverni fél csomag vaniliás pudingot,hogy ne engedjen sok levet az alma és ne áztassa el a tésztát,de ezt ki is hagyhatod.


(1.válaszoló) maszatka

2009. jan. 20. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
27%
Bunkókám! Tanulj meg megfogalmazni egy kérdést értelmesen, ugyanis "hagyományos almás süti" az bármilyen almás sütemény lehet. Almás piskóta, almás pite, almás kevert és sorolhatnám. Tudnék is segíteni ha akarnék de neked már nem akarok. A kommented is olyan bunkó stílusú mint te és az idiótán megfogalmazott kérdésed
2009. jan. 20. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
oke egyreszet: bunko vagy te! masreszt: okoskodjal ott ahol akarsz! kulomben is mit nem lehet ezen a kerdesen megerteni?
2009. jan. 21. 01:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem tárgyalok veled. A véleményem nem változott rólad. Amúgy meg már leírtam hogy miért is érthetetlen a krédésed. Nem szoktam egy dolgot többször elmondani, üljél vissza az iskola padba. A helyesírásod is pocsék.
2009. jan. 21. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!