Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mivel helyettesitsem a TEJet?

Mivel helyettesitsem a TEJet?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy a tej karos. Dietazom is, de inkabb az egezseges eletmod fenntartasaert erdekel, hogy mivel helyettesitsem a reggeli kavemban meg neha lefekves elott is szoktam egy poharral inni. a szoja jo? vagy porokat vegyek? van valami ami helyettesiti az izet?
2009. jan. 20. 05:23
 1/10 anonim válasza:
100%
A szojatej a legjobb. Jomagam 18 éve nem iszom tejet, de ennél jobbat még nem találtam.
2009. jan. 20. 07:28
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
hülyeség h.káros.. manapság már mindenre azt mondják.én speciel imádom a tejet elég régóta és sose volt tőle semmi bajom..nem muszáj mindig a legújabb tudományos vizsgálatok alapján kialakult trendek alapján étkezni...ha amúgy szereted és jólesik a hagyományos tej,id nyugodtan.akár fogyókúrához is.!
2009. jan. 20. 07:52
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Miért káros? És ugye nem a Blikkben olvastad?
2009. jan. 20. 08:12
 4/10 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

en azert elhiszem es mostantol jobban odafigyelek a tejre.

2009. jan. 20. 10:30
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Miért lenne káros ? akkor szinte minden az.
2009. jan. 20. 10:32
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Elolvastam a cikket. Én egy éve, ugyanezen az oldalon olvastam, hogy a gyomorrák kialakulásának 80 %-ért a kenyér és péksüti a felelős, mert a búzatáblák az autópályák, autóutak mellett vannak, amerre főleg kamionok járnak. Azt is olvastam, hogy az összes fogkrém mérgező, halálos fluormérgezést okozhat. Rá is van írva szinte az összesre, hogy ha a gyerek lenyeli azonnal orvoshoz kell fordulni. Nem szabad ásványivzet inni, mert a víz kioldaj a flakonból a lágyítóanyagokat, ami mint műanyag poliakármi erősen rákkeltő. A legtöbb zöldség gyümölcs magas százalékban tartalmaz karcinogén méregmaradványokat, hiába van a megengedett érték alatt, akkor is rákos elváltozást okoz. Az olaj, magas hőfokon, tehát ahogyan általában használjuk, nagyon erősen rákkeltő. Soroljam még? Valamikor az egyetemen kutatómunka körében foglalkoztam ezekkel. Gyűjtöttem az ilyen cikkeket, persze caskis tudományos alátámasztással. Tényleg ezzel akarsz foglalkozni, hogy mitől lehet meghalni? Szerintem nem érdemes. Nem azt mondom, hogy dohányozzunk ész nélkül mert úgyis meg kell halni, de nem tudsz kizárni minden káros anyagot az életedből, és szerintem ilyen szinten nem is szabad vele foglalkozni.
2009. jan. 20. 10:39
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Az első cikk tudományos színvonala nulla, a második cikk pedig igencsak "részrehajló". Semmi objektivitás nincs benne.

Persze el lehet hinni, és ezért érdemes életmódot váltani, és tömni magadba az adalékokat, mesterséges színezékeket stb.

2009. jan. 20. 10:42
 8/10 anonim ***** válasza:
27%
amúgy a szójáról hallottam h.rákot okoz,na most akkor hol az igazság??én amondó vagyok, h.minden ehető/iható mértékkel.ha jó lelkiismeretet akarsz max.ne 3,5-os tejet vegyél hanem 1,5-öst..tényleg nem kell mindennek bedőlni.a kérdésed alapján te is szeretted a normál tejet mielőtt elolvastad ezeket a cikkeket..ne görcsölj rá a dolgokra,fogyassz bártan mindenből amit szeretsz csak ögyelj az arányokra..mellesleg láthatod h.az eddigi hozzászólók többsége osztja a véleményemet.
2009. jan. 20. 11:02
 9/10 anonim ***** válasza:
43%
A szója egyáltalán nem egészséges étel és az asztmás betegeknek ráadásul TILOS fogyasztani. Hát ennyire egészséges a szója. Én nem iszom a tejet mert egyrészt nem szeretem, másrészt a vesém miatt sem szabad, de inkább az általad "ártalmas" bolti tejet használom a kaják elkészítéséhez mintsem az "egészséges" szójatejet. De ízlések és pofonok. Kineke a pap kinek a papné....
2009. jan. 20. 12:38
 10/10 anonim ***** válasza:
24%

Szia!!!

Először is ne törődj azokkal akik fikáznak. JÓL TESZED HOGY NEM ISZOL TEJET!!! Én is csak megerősíthetlek ebben.

Növényi tejeket nemcsak szójából lehet készíteni:

-rizstej

-zabtej

-szójatej

-mandulatej

Házilag így készítheted el őket, saját bevált receptjeim :)

[link]

[link]

2009. jan. 20. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!