Miért van hogy elalszok tőle?
Ha megiszok egy csésze kávét,álmosabb leszek. El is tudok aludni.
a kávénak nem az a hatása,hogy ébren tart?:S
A választ nem tudom, de én is ihatok akár 1 bögre kávét is lefekvés előtt, ugyanolyan mélyen tudok aludni.
Volt, hogy meg akartam nézni egy filmet, ezért ittam egy erős duplakávét. A film közepén arra ébredtem, hogy kiesett a kezemből a csésze :)
Ha meleg étel/ital kerül a gyomrodba, a vér kiáramlik az agyadból a gyomor irányába, így egyes emberek nagyfokú fáradtságot, álmosságot éreznek.
Ha kávét iszol, ugyanez játszódik le. A kávéban levő koffein hosszabb távon és csak nagyon minimális mértékben fejti ki a hatását. Tehát ha lefekszel utána aludni, akkor esetleg nem fogsz olyan mélyen aludni, rosszakat fogsz álmodni, stb. A kávéban levő koffeinnek nincs olyan erős hatása, mint amit az emberek tulajdonítanak neki, csak a placebó hatás következtében képes hatást elérni.
Ha jól tudom, egy deci kólában több a koffein, mint egy normál kávéban. És a kólától is lehet aludni.
.:/ akkor tök hiába kávézom,és nem is egészséges.:S
ne kávézzatok ti se.:S
Köszi amúúgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!