Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van hogy elalszok tőle?

Miért van hogy elalszok tőle?

Figyelt kérdés

Ha megiszok egy csésze kávét,álmosabb leszek. El is tudok aludni.

a kávénak nem az a hatása,hogy ébren tart?:S

2010. nov. 29. 01:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, de mástól is hallottam már ezt, a visszapofázós jelenséget. Vagyis hogy kávézás után álmos lesz.
2010. nov. 29. 02:11
 2/6 anonim ***** válasza:

A választ nem tudom, de én is ihatok akár 1 bögre kávét is lefekvés előtt, ugyanolyan mélyen tudok aludni.

Volt, hogy meg akartam nézni egy filmet, ezért ittam egy erős duplakávét. A film közepén arra ébredtem, hogy kiesett a kezemből a csésze :)

2010. nov. 29. 06:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha meleg étel/ital kerül a gyomrodba, a vér kiáramlik az agyadból a gyomor irányába, így egyes emberek nagyfokú fáradtságot, álmosságot éreznek.

Ha kávét iszol, ugyanez játszódik le. A kávéban levő koffein hosszabb távon és csak nagyon minimális mértékben fejti ki a hatását. Tehát ha lefekszel utána aludni, akkor esetleg nem fogsz olyan mélyen aludni, rosszakat fogsz álmodni, stb. A kávéban levő koffeinnek nincs olyan erős hatása, mint amit az emberek tulajdonítanak neki, csak a placebó hatás következtében képes hatást elérni.

Ha jól tudom, egy deci kólában több a koffein, mint egy normál kávéban. És a kólától is lehet aludni.

2010. nov. 29. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Húú nekem múltkor mondta a doki, hogy ez mitől van, de nem jegyeztem meg. De azt mondta, hogy a vérnyomással fögg össze. De azt nem tudom, hogy most hogy is van hogy ha alacsony akkor van fordított hatása... vagy ha magas... De nekem is szokott ilyen lenni és akkor sajnos hiába iszom a kávét vödör szám nem használ... :S
2010. nov. 29. 09:49
 5/6 A kérdező kommentje:

.:/ akkor tök hiába kávézom,és nem is egészséges.:S

ne kávézzatok ti se.:S

Köszi amúúgy

2010. nov. 30. 22:05
 6/6 Innerself válasza:
100%
A koffein először lecsökkenti a vérnyomást, s csak később emeli meg, de azt is csak rövid időre. A kávézásnál egészségesebb választás a fekete tea fogyasztása, mert abban is jelentős mennyiségű koffein található, ami azonban - a teában található egyéb anyagok hatására - fokozatosabban, tartósabban és kíméletesebben fejti ki élénkítő hatását.
2010. dec. 14. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!