Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Alkoholos puding van? A...

Alkoholos puding van? A pudingot bármilyen öntőformába kiöntöm megköt?

Figyelt kérdés
bármelyikre tudod a választ ird meg lécci:D
2010. nov. 10. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pl. diplomata puding, de az inkább desszert, mint egyszerű puding (van benne piskóta is). Ha nagyon érdekelt vagy a témában, próbáld úgy csinálni a pudingot, hogy egy kis alkoholt teszel hozzá készítés közben - kísérletezz. Bár szerintem java részt kipárolog belőle. Ja, és igen, bármilyen formában meg kell kössön.
2010. nov. 10. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
Mi a mamával szoktunk pundingot főzni. :) szoktunk néha rumot tenni bele, főleg a puncsosba, az íze miatt. :D Egyszer csinált olyant, amit még régen faluban szoktak (sajnos nemtudom hogy kell, de azthiszem lisztből.) Nem volt itthon puding, se ízesítő, csak rum. :) Csinált rumosat. :)
2010. nov. 10. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyszer vendégeknek készítettünk barackpálinkás pudingot:

vaníliapudingot főztünk és amikor teljesen elkészült,a formába öntés előtt közvetlenül belekevertünk egy nagy kupica barackpálinkát. Finom lett, de nekem túl erős.


Alkalmanként főzök bailey's-es pudingot is, de mivel maga a likör marha drága, házilag kutyulom össze (a pudingban egyáltalán nem érződik a különbség), ezért még a férjem is rajong.


És igen, bármilyen edényben, formában megköt a puding, ha jól főzted és elég időt hagysz neki a kötésre. Még valami: ha elkészült, már nem szabad sokat kevergetni, "háborgatni", viszonylag gyorsan kell vele dolgozni: kiadagolod és kész. A formákat előtte öblítsd ki hideg vízzel, szépen el fog válni a falától a puding. Amikor már langyos, berakhatod a hűtőbe.

2010. nov. 11. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Valami fontosat kihagytam: a plsuz folyadék (alkohol) mennyiségét vond le a tej mennyiségéből, hogy ne legyen túl híg a puding, mert akkor tényleg nem köt meg.
2010. nov. 11. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

köszönöm!

hogy csinálsz házilag béliszes pudingot?:O

2010. nov. 11. 08:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Itt a receptje:

[link]


Gyors, könnyű és nagyon finom. Ha iszogatáshoz készíted, érdemes jó minőségű whiskeyt venni, ha pudinghoz, sütikhez, akkor lehet valami olcsóbb is. De mindenképpen jobban jössz ki anyagilag, mintha az igazi bailey's vennéd.

2010. nov. 11. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, most nézem, hogy a komplett pudingot kérdezted. Simán előírás szerint megfőzök 2 tasak vaníliás pudingport, annyi különbséggel, hogy 2 dl tejjel kevesebbet teszek bele, a legvégén, amikor nagyon sűrűsödik, belezuttyintom a 2 dl bailey's-t, gyorsan elkeverem és már adagolom is a hideg vizzel kiöblített formákba. Langyosan megy a hűtőbe, legalább 2 órára, utána már szépen tányérokra lehet borítani, de ha vendégeknek készítem, inkább előző este megcsinálom és folpackkal letakarva (így nem kérgesedik meg a teteje) mennek be a hűtőbe, így garantáltan van ideje megdermedni. Tálaláskor még egy kis bailey's-zel szoktam lecsorgatni a tetejét, mindig nagy a sikere.
2010. nov. 11. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
szerintetek lehet jégeres vagy piros eristoffos pudingot is csinálni????milyen ize lehet?
2010. nov. 13. 19:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!