Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Budapesten hol lehet grillázst...

Budapesten hol lehet grillázst kapni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 10. 21:54
 1/6 anonim válasza:

miért nem csinálsz házilag:)? nagyon egyszerű és olcsó:)

L/16

2010. nov. 10. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Így van, és a saját ízlésed szerint csinálhatod! Ha gondolod leírom, hogy kell.
2010. nov. 10. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Hááááát,végülis igazatok van, olcsóbb is gondolom... Ha leírnál valami jó kis receptet azt megköszönném.:)
2010. nov. 10. 23:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Tehát a grillázs dobos cukor és olajos magőrlemény 1-1 arányú keveréke. Dobos cukor: tiszta, fehér színű cukorból kell olvasztani, ettől lesz szép arany sárga. Legjobb ha kockacukrot használsz. Lehetőleg teflonmentes lábasban felteszed a kockacukrot és folyamatos kevergetés közben aranysárga színűre olvasztod - nem kell bele se víz, se semmi más. Visszatérve a grillázshoz, ez készülhet mandulából, dióból, mogyoróból, földimogyoróból, kókuszreszelékből, szezámmagból. Ezeket belerakhatod nyersen is vagy pörkölt állapotban, finomra vagy durvára darálva vagy szeletelve. Szerintem úgy jó, hogy fele-fele arányú a finom illetve a durva őrlemény - de ez ízlés kérdése. Ha elkészült a doboscukor, belekeverjük a magőrleményt, jól összekeverjük és egy kevés olajjal megkent márványfelületre (otthon a sütőlemez is jó) öntjük. Ezután enyhén olajozott nyújtófával ízlés szerinti hosszúságúra és vastagságúra nyújtjuk, vagy formákkal alakítjuk, akár formába is önthetjük (csak az is legyen beolajozva) vagy kézzel is formálhatjuk - utóbbit nem ajánlom. Fontos, hogy addig tudod formázni, amíg meg nem dermed, utána sütőben újra lehet puhítani, csak ne kapjon nedvességet (szóval érdemes a sütőbe betenni, hogy hagysz egy kis rést az ajtón). Az újramelegítéssel egyre sötétebb színű lesz a grillázs. Vigyázz, a forró cukorkészítmény komoly égési sérüléseket okozhat. Ha kézzel szeretnéd formázni, legyen melletted egy tál jeges víz - de figyelj rá, hogy a grillázs ne kapjon nedvességet.
2010. nov. 11. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi.:) Neki is állok megcsinálni.
2010. nov. 11. 11:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Annyival kiegészíteném az előttem válaszolót, hogy remekül bevált a sütőpapír. Ezen lehet nyújtani. Tehát nem kell a márványlap meg egyéb alkalmatosság. Elég a nyújtódeszka, azon a papír, és máris lehet nyújtani. Nincs mosatlan, nyújtás után a papírral együtt megfordítható, és szépen le jön róla.
2010. nov. 11. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!