Diabéteszes étel tartalmazhat-e cukrot?
Ugyan. Kórházban is a cukorbetegnek
simán odadobják a fehérlisztes kenyeret. Én alapból nem bíznék ebben. Meg most nem tudom milyen krumplit kaptál, de az se a legjobb, főleg pl. ha krumplipürét. Szóval ennyit erről.
márc. 25. 11:29
2/13 A kérdező kommentje:
1-es sós vízben főtt burgonyát kaptam! Egyébként felhívtak telefonon az önkormányzattól! A konyha csak cukor mentes étere vállalt garanciát. Szénhidrát mentesre nincs garancia! Szóval azt mondta az ügyintéző aki a napi étel kiszállításért felel, hogy ők csak és kizárólag a cukor mentes kajára / ebédre vállalnak garanciát. Ebbe csúszott most hiba! Egyébként fél barna, de leginkább rozskenyeret szoktam enni.
A félbarna kenyér az nem jó, és ha csak nem teljes kiőrlésű rozslisztből van a kenyér, akkor az sem. Szerintem ezen a ponton mindegy, ezek a kaják úgyse jók cukorbetegnek.
A cukormentes kaja nem elég a cukorbetegnek, és nem, nem is szénhidrátmentes kaja kell. Hanem JÓ szénhidrát kellene, teljes kiőrlésű lisztekből, alacsony glikémiás indexű, amit láthatólag nem kapsz.
Szóval ez sehogy sem cukorbeteg kompatibilis menű.
márc. 25. 12:31
Nezd meg a csomagolason az osszetevoknel! 100 mg vagy 100 ml tartalmazhat max. 10 g cukrot. Zsirnal ugyanez.
Nekem is 2 types diabetesem van, a diabetic nurse ezt tanitotta annak idejen azon a tanfolyamon, amit direkt ujonnan diagnosztizalt cukrosoknak tartanak, itt kint a UK-ben. 🇬🇧
márc. 25. 12:47
Tartalmazhat. 10gr/100grig. Meg egy kalacs is az alatt van.
Amugy meg neked kellene tudnod hogy a te betegsegedhez neked mit hogy jo enni
márc. 25. 12:51
6/13 A kérdező kommentje:
4-esnek! Ennyire részletesen sósincs rajta. Csak annyi hogy 180 gramm. Tehát nincs rajta hogy hány ml a szósz és hogy hány gramm a cukor. Csak annyi hogy a második 180 gramm és hogy mik az összetevőik. És csak ebédről van szó. Csak ebédet kapok. És semmi féle tanfolyamon nem vettem részt. Csak egyszerüen el küldtek diabetológiára. De a diabetólógus szerint rendben van a jelenlegi diétám, és a éhomi vércukrom is. Viszont azt tapasztalatból tudom, hogy a paradicsom szósz amit a hús gombóchoz szoktak adni. Az + 14-15 mmol/l-al is megemeli a vércukromat. Mert annyi sok cukrot tartalmaz a paradicsomszósz.
Vagy csak az emeli meg hogy nincs mellette normális rost.
Viszint sz egyeni problema h neked megemeli. Diatebeteszes siman eheti. Garantaltan kevesebb van benne mint 10gr
márc. 25. 13:29
8/13 A kérdező kommentje:
7-es! Mi az a normális rost? Vagy te mit nevezel normális rostnak? Mert ebédet azt eszek amit az önkormányzat küld szociális alapon. Reggelire és vacsorára 2 - 2 szelet rozs kenyeret, jó sok kolbásszal. A rozs kenyér és a kolbász nem szokta meg emelni a vércukromat. Legalábbis ez idáig nem. És mint írtam is az éhomi vércukrom rendben van. Igy a dialektológus nem változtatott a 2 X 1000 MG metfogammán. Igen a paradicsom szósz nagyon megemeli a vércukromat. Ezért nem merek már enni paradicsom szószt. Nem a 10 gramm cukorról van szó! Hanem hogy egyáltalán feltüntetik a kristálycukrot mint összetevőt! Kaptan én már tejbe grizt szteviával. És azon rajta volt hogy szteviával van.
Ehetnek disbéteszesek cukrot. Keveset de ehetnek. És ha van benne fel kell tüntetni. Nincs ezzel baj.
Te tudod hogy a paradicsomszósz neked személyesen emeli. Akkor azt ne edd meg.
És hogy mi a rost? Húvelyesek zöldségek, gabonák tartalmazzák
márc. 25. 14:03
10/13 A kérdező kommentje:
3-asnak. "alacsony glikémiás indexű, amit láthatólag nem kapsz." Nem valóban nem kapok. 4-esnek! "Nekem is 2 types diabetesem van, a diabetic nurse ezt tanitotta annak idejen azon a tanfolyamon, amit direkt ujonnan diagnosztizalt cukrosoknak tartanak, itt kint a UK-ben. 🇬🇧" Itt Magyarországon semmilyen tanfolyamot nem tartanak a cukrosoknak. Lehet ugyan több milló fontért kapni szak könyveket. De azt egy átlag magyar biztos nem tudja meg venni. 9-es! mint írtam ezt az ebédet is szociális alapon kapom az önkormányzattól. Nagyon egyhangú, és nem elégé változatos. De mivel szociálisan kapom, magyarán teljesen ingyen. Különben napi 1000 lenne vagyis egy 22 munkanapos hónapnál 22 ezer ft/hó lenne.
Kapcsolódó kérdések: