Mennyi szőlőcukrot kell enni hogy serkentse az agyat?
Elvégeztem két egyetemi szakot, kétszer nyelvvizsgáztam, jóég tudja, hogy mennyi tanulmányi versenyen voltam, azaz többszáz olyan szituban voltam már, ahol elvileg segít a szőlőcukor. Nos, én még soha a büdös életben nem éreztem semmilyen serketőnek a hatását, se a szőlőcukorét, se koffeinét. Ha nem tudsz valamit, azon nem segít semmilyen serkentő.
Lehet, hogy lesz olyan, aki tapasztalta kézzelfoghatóan ennek a hatását, de én nem hiszek abban, hogy ezek növelik a szellemi teljesítményt.
"Hogy mitől? Konkrétan attól, amit te is megfogalmaztál előttem"
Hát a cukor az agyat aligha serkenti! Energiát ad az izmoknak pld a teniszező beveszi és fizikailag felfrissül de az agy nem!
Lehet, hogy csak placebo, de ha én tanulás közben eszem a szőlőcukrot akkor jobban megy. Tovább oda tudok figyelni, könnyebben megjegyzem. Vizsga előtt is megszoktam enni egy kettőt, és elég jól szokott menni.
Jelenleg a második diplomámra készülök.
"Hát a cukor az agyat aligha serkenti! Energiát ad az izmoknak pld a teniszező beveszi és fizikailag felfrissül de az agy nem!"
Hát ez nem igaz. Tisztázzuk először, hogy az agy szinte csak széhidrátokat fogyaszt, tehát ha a teniszeződ energiahiányos!!! állapotban beviszi az anyagot, akkor az agya, ráadásul először az fog "frissülni". Ugyanis az agynak prioritása van.
Ettől függetlenül nem serkent. A dolog logikáját kell érteni, ha nekem kevesebb van, mint kéne, akkor az rontjaa működést. Ha ebben az állapotban beviszint neki cukrot, az nyilván javítja a működését, hiszen pótolja a hiányt. De nem egyenesen arányos a dolog, ha többet viszek e, nem fog jobban javulni a teljesítmény. Az csak addig javul, míg el nem érjük kellő enegiamennyiséget. Utána lehet kilónként is nyomni be a cukrot, akkor se fog használni, mert szimlán nem kell.
De ha az agynak nem kell cukor, akkor mit használnak fel az idegsejtek? :D
anyám XDD És akkor csodálkozunk, hogy mik vannak a fogyókúrás résznél... Lassan kiderül, hogy az emberi szervezetnek nem is kell semmilyen anyag, minek az neki! Csak hízlal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!