Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Bialetti kotyogós kávéfőzők...

A Bialetti kotyogós kávéfőzők milliliterre kevesebb (tehát sűrűbb) kávét készítenek, mint más kotyogósok?

Figyelt kérdés

2 csészés Bialetti Mokát szeretnék vásárolni. Eddig tescós két személyesem volt, ilyen:

[link]

ami, úgy érzem, tisztességes mennyiségű kávét főz ki. Már többször olvastam (termék véleményeknél, pl. arukereso-pont-hun), hogy túl keveset főz ki a Bialetti minden típusa, de az ismert általános chat segítséget kérdezve váltig állítja, hogy a Bialetti milliliterre pont ugyanannyi kávét főz ki. Én hígan szeretem, és egy idő után forró vízzel hígítgatom is, de kell, hogy az első csészényi finom, friss legyen, amit a hígítás már elront. Mi a tapasztalatotok?

#kávéfőzés #kotyogós kávéfőző #szemes kávé #kotyogós kávé #bialetti moka
nov. 18. 06:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
ja, 1 milliliterrel kevesebbet főznek, mert más a logó rajtuk
nov. 18. 08:05
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk evidensen annyi kávét főz, amennyi vizet bele töltesz....
nov. 18. 09:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a Bialetti moka 2 személyese 90ml- ez két 45ml espressonak felel meg. Amit belinkeltél, az szerintem pont ennek a duplája lesz.
nov. 18. 09:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Annyi kávét fog főzni, amennyi vizet teszel vele. Nyilván akkora méretűt kell venni, amekkora neked megfelel. A ml-t nézd, ne azt, hogy hány csésze az szerintük.

Amúgy inkább a Brikkát javaslom.

nov. 18. 11:21
 5/12 A kérdező kommentje:

3-as és mások: hirtelen azt a linket találtam, de akkor itt van a két csészés is:

[link]

Sajnos nincs elérhető információ arról, hogy ez mennyi ml kávét főz ki, márpedig ez 90-120 ml között mozoghat, szóval van bőven mozgástér. Majd valahogy megpróbálom lemérni. Sajnos már a másodikat veszem ugyanebből, és mindkét esetben ugyanaz történt: pár használat után leválik a gumi, így lötyög a felső rész, és a végeredmény tele van kávétörmelékkel. Egyéb szempontokból nagyon tetszene, és úgy érzem, ez nem espresso mennyiség, ami kijön, hanem több, ami jó lenne. Feltűnő, hogy sokan írják ismert árucikk kereső oldalakon, hogy kevés kávét főz ki.

nov. 19. 05:59
 6/12 A kérdező kommentje:

4-es: Igazad van, csak ritkán elérhető ez az adat... A Bialettiknél azt látom, hogy az alsó határon van: 45-50 ml-t gondolnak egy adag kávénak. Egyébként a tescosnál egy csomó víz marad a víztankban, mikor kész, szóval csak a végeredmény lemérésének lenne értelme.

Köszi a tippet a Brikkát illetően, de úgy értesültem, hogy azzal sokkal körülményesebb, időigényesebb igazán jó kávét készíteni.

nov. 19. 06:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én biztos inkább egy nagyobb Bialettibe fektetnék bele a helyedben. Mondjuk a 6 személyes az 270ml-t főz le, szerintem neked az megfelelő lenne. Vagy a 4 személyes, az 190ml
nov. 19. 06:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Kotyogósból minél kisebb a kávéfőző (max. 2 személyes), annál finomabb lesz a végeredmény. Az meg természetes, hogy marad víz a bojlerben, a működési elvéből adódik, hogy maradnia kell. Mindenképp a végeredményt kell lemérni, mert a kávézaccban is marad valamennyi víz. És igen, jól látod, az espressonál több, de nem egy filteres kávé mennyiség. Én is jobban szeretem a hígabb de több kávét, és nekem ebből a szempontból a fernch press jött be. Ott nekem 2x110 ml lesz 16 gramm örleményből. (A kétszemélyes kotyogósba is kell kb. 15 gramm és ha jól emlékszem, akkor az én kínai kotyogósomból kb. 2x80 ml folyik le, bár az nem gyári, hanem kicsit moddolt).
nov. 19. 17:48
 9/12 A kérdező kommentje:

@#7 Értelek, de az is fontos, hogy figyelemmel kísérjem, hogy mennyi kávét fogyasztok el egy nap, és jó esetben elég napi két csészényi arabica (aminek nem változó a koffeintartalma vesd össze kevert kávé).

@#8 Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönöm szépen! El fogok gondolkozni a french pressen. Pláne ha lehet kicsit játszani vele; kevesebb kávé--több víz--majd utánanézek. Minél hígabb, de még mindig finom kávé a cél.

nov. 20. 14:47
 10/12 anonim ***** válasza:

James Hoffmann videójából érdemes kiindulni:

https://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8

nov. 20. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!