Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miket főztök, ilyen hidegebb...

Miket főztök, ilyen hidegebb őszi napokra? Esetleg sütit is mondhattok

Figyelt kérdés

Tisztára olyan hangulatban vagyok, mint valami mesekönyvben a mellényes eredei állat ami kötöget és pöttyös bögréből isza a teát.

Valami hobbit vagy manó kaja kéne egy rakás gyökérzöldséggel vagy nem is tudom.

Gesztenye, méz, fahéj, szegfűszeg, sütőtök, gyömbér, szilva, gomba, szőlő, alma, barna cukor, stb.

Sós, édes az mindegy.

(Csináltam szavazást, mert tudom, hogy mindenki szereti nyomni a gombot 😉)

#sütemény #őszi receptek #gyökérzöldségek #csothéjasok
nov. 12. 17:25
A kérdező szavazást indított:
🍂
🍄
🎃
🍃
🐻
🦊
🍎
🐿️
🌰
hörr hörr, engem erdei állatok meg az őszi hangulat bosszant
27 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Az egyik kedvenc őszi édességem az almás morzsássüti (apple crumble). Ennek az alján csak fahéjas felkockázott alma van, a tetején meg egy vajas morzsás réteg. Nagyon gyorsan megvan, olyan ízű, mint az almáspite és mivel a nagy része alma, viszonylag egészséges is.

Krémleveseket is szeretek enni, mikor jön a hűvösebb idő, ilyenkor esik a legjobban.

nov. 12. 17:43
 2/7 kürtőskalácska ***** válasza:
100%
Én a madártejet meg azt a fajta almás pitét amin ilyen tésztacsíkok vannak rajta mint a régi rajzfilmekben.
nov. 12. 17:45
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Nézz utána az ayurvédikus táplálkozásnak, ha egészséges, téli kajákat akarsz készíteni.

Az én vega kedvenceim mostanában, télre csak javasolni tudom:

dál gazdagon

kitri

upma.

Ha sütit készítesz, mindenképp rostos legyen a tészta v a töltelék! Hűlő időben nagyon fontos a perisztaltika fenntartása.

nov. 12. 17:48
 4/7 A kérdező kommentje:

A dahlt nagyon szeretem, az jó egyszerű is. A másik kettőt nem ettem még, de jól hangzanak.

Almás pite szerintem lesz hamarosan 😉

Jöhetnek még

nov. 12. 18:00
 5/7 anonim ***** válasza:
85%

Minden zöldség, aminek most szezonja van, alkalmas és finom is téli dolgokat főzni. Spárga, fejes káposzta, tök, cékla, krumpli stb. Borscs, lila káposzta almával és mazsolával párolva (nem használok ecetet hozzá, csak citromlevet), sütőtökkrém leves kenyérkockával (minire vágd a hagymát, és gyömbérport használj. Csak tálaláskor adj egy kis tejszínt hozzá), fahéjas bundás alma, fokhagymás tócsni babfőzelékkel (a babfőzelékbe szoktam tenni 2-3 szem fekete kardamomot, hogy füstölt íze legyen)... vannak ám lehetőségek. Édességnek meg szilvalekváros-mákos palacsinta. Vagy répatorta, mazsolával.

Most jól megéheztem... :DDD

nov. 12. 18:13
 6/7 anonim ***** válasza:
85%
Én gyömbéres sütőtökkrém-levest csináltam, meg kacsamellett párolt lilakáposztával, sült zeller-répa-céklával.
nov. 12. 18:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Ú, ezek mind nagyon jók, ment a zöld mindenkinek
nov. 12. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!