Kokusz. Ma vettem egy egesz kokuszt es olyan kemeny hogy nem lehet felvagni. Vagy nem is vagni kell? Hogy kell egyaltalan enni?
Én legutóbb, (amikor kaptunk) felnyitottam fűrésszel. A levét megitták a gyerekek, a belét meg kiszedtük, és szárítás után lereszeltük. Frissen jóízű a bele, el is lehet rágcsálni.
Ahol megterem, ott még a zöld héja is rajta van, a legtöbbször egyszerűen csak levágják a tetejét machetével, és kiisszák a levét.
Csak egészen frissen (és még éretlenül) lehet vágni.
Fűrészelni kell, vagy fúrni. Előbb fúrni 2 lyukat, kiönteni a levét - majd jöhet a fűrész!
Szia!
Én úgy szoktam felnyitni :):):) , hogy van rajta három lyuk, abba beleillesztek egy csavarhúzót, és kalapáccsal ütöm, így könnyen szétjön, és szétreped! Én nagyon szeretem a belét! A levét nem !!!
Koszi a valaszokat!! Mar sikerult.
Egyebkent egezseges a bele? remelem nem nagyon hizlal...
Khmmm... egészséges.
És kalóriabomba. Tömény olaj. Egy kilótól 2 kilóval leszel kövérebb :-()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!