Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Elkészített tojást mennyire...

Elkészített tojást mennyire biztonságos így fogyasztani?

Figyelt kérdés

Amikor gyorsan valami meleg kaját akarok enni, akkor szoktam ilyen koreai tojástekercseket csinálni.

[link]

Most éppen nincs itthon semmi főtt kaja, arra gondoltam készítek ilyet holnapra és elviszem, de eléggé diverzek a tapasztalataim.

A suliban nyilván nincs hűtő, 8-ra megyek és fél 2-kor van ebédszünetem, a legtöbb kajánál ez amúgy nem okoz semmilyen gondot. Ilyen tojást eddig kétszer vittem. Egyszer reggel készítettem el, de még ebédszünet előtt észrevettem hogy konkrétan bezöldült. Próbálkoztam vele máskor is, akkor előző este készítettem el és délután 3-kor semmi baja nem volt. Ez mitől függ? Közrejátszik hogy a tojás mennyire (nem) friss?

okt. 23. 19:33
 1/4 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem leírni, de az első alkalommal (ami tönkrement) rögtön melegen betettem a dobozba, míg a második alkalomnál (ami tökéletesen ehető volt) nyilván egész éjszaka hűtőben volt. Ez számít valamit?
okt. 23. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A rántotta (ez lényegében az) szobahömérsékleten egy napig simán eláll, régen sokan szendvicsbe tették akár több napos kirándulásokra is, semmi baja sem lesz.
okt. 23. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az elsö írja, simán eláll.

Másrészt meg az elözö alkalommal sem romlott meg, a tojás akkor lesz zöld, ha túl sokáig van melegen tartva, de ettöl még tökéletesen alkalmas fogyasztásra.

Egyébként minden ételt elöször le kell hüteni, csak utána bedobozolni.

okt. 23. 19:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A bezöldült tojás teljesen ártalmatlan.
okt. 24. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!