Mit csináljak a sok petrezselyemmel?
Osás, szárítás, aprítás és porciókban fagyasztani
De csinálhatsz pesztót is citeommal, sajttal, olajos maggal
Ha fehérrépára gondolsz akkor vágd fel egyforma méretűre, mellé krumpli, sargarépa, cékla, hagyma, vagy ezek közül néhány, olajozd meg kicsit, fűszerezd be zöldfűszerekkel, keverd át és sütőpapíros tepsin süsd 40-50 percet. Kiváló köret lesz belőle bármilyen húshoz rizs/tészta helyett.
Még finomabb ha belerakod sütőzacskóba, eltsríted és teszel a tetejére csirkecombot. 40 percet zacskóban süsd, utána az utolsó 20 percre vágd ki hogy megpiruljon a csirke.
B verzio- fehér soffritto
Reszeld le és zellert vagy szárzelert is. Dinsztelj hagymát, dobd hozzá a reszelt zöldsegeket, pirítsd és párold le. Én ezt porciókban teszem a fagyóba. Ami elölarad arra keg megy darált hús vagy gomba, azt lepirítom és utána paradicsomszósz ha bolognait és tejszín ha tejszínes ragut akarok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!