Mohu Repont automata visszaváltásnál ma azt írta ki az alumínium dobozok egy részére, hogy hibás anyag. Semmi hibájuk nem volt. Ez mit jelent? Jórészt 250ml -esek voltak. Az automatába van a hiba?
- Rajtuk volt a visszaváltási logó?
- Ép állapotban voltak? (egy kis árcímke is már kizökkenti a gépet, volt már velem ilyen, ahogy leszedtem róla egyből bevette)
- Üresek voltak?
Ha mindre igen a válasz, akkor az automata még nincs felprogramozva az adott termékre. Ezzel csúnyán megcsúsztak, úgyhogy sajnos előfordul.
Illetve a többutas csomagolásoknál arra kell figyelni, hogy azt csak ott veszik vissza ahol eredetileg vetted. Bár aludoboz nem szokott ilyen lenni, az inkább üveg.
Nekem is csinál ilyet, vidd el máshová. Az a tapasztalatom, hogy gond mindig a kis alakú gépekkel van, aminek az aljában van a gyűjtőzsák is. De ami úgy be van építve, hogy ilyen hosszan mennek benne a dolgok, azok nem ennyire érzékenyek. Ott még a nagyon deformált energiaitalos dobozt is vissza tudom váltani, a kicsi gépek (ezeknél jellemzően a szkenner is belül van, úgy kell betenni egy kis résbe a telefonodat) szóval a kicsi gépek minden sz.aron szívóznak.
Én is ki szoktam hajlítgatni, és már majdnem 3 ezer darabot váltottam vissza :) Jó hallani, hogy más is, már azt hittem, stréber vagyok, meg hogy ez feltűnő-kiugróan magas szám, de hálistennek nem.
Honnan a fenéből van nektek több ezer visszaváltandó?
Ti vagytok a mohu teszterek?
A szállítószalagosoknál úgy kell betenni a dobozt, hogy felül legyen a vonalkód, akkor azonnal látja minden pötsörészés nélkül.
Amit kiköp, az elvileg lehet még vasból is. Régen amikor sörkollektorhoz gyűjtöttem sok ilyenem is volt. Mindet le kellett csekkolni mágnessel.
Uhh, hol van ekkora disznóól?
5eFt=100db 50Ft-os. Persze lehet közte 95Ft-os kisüveg is.
Régen kutyasétáltatás nevű fedőakcióval kukáztam-ligeteztem. Voltak tuti kukák, mint a buszpályaudvari, de ott is csak 1-nél, ahol egészen biztosan a sofőrök dobálták bele, mert mindig ugyanannyi Hunyadi volt benne és soha nem taposták szét.
Pest belvárosában bárhol, de egyébként igen, vasútállomások, buszpályaudvarok. Sétálóutcák kiskukái is játszanak, koncertek területei, bulik után is érdemes, mielőtt a takaritók jönnének. Szabadtéri rendezvények.
Kisüvegeket nem szedek, ezeket a többutas dolgokat csak olyan helyen lehet visszaváltani, ahol venni is, és nem fogom hordozgatni egyik automatától a másikig. Ha nem muszáj az 1,5-2 literes ásványvizes és kólásüveget se szedem össze, inkább a kuka mellé teszem, ha arra jár más, aki gyűjti. Túl nagy helyet foglal. Sörös dobozokra, de sokkal inkább energiaitalos dobozokra specializálódom, abból sok elfér egy nagy szatyorban, zsákban is, mozgatható, és 100 darab nem is olyan sok, hidd el. Van egy jó masszív és hosszú eszközök, egy régi portörlő nyele, ami kiváló az összegyűrt dobozok kihajlitgatására, legalább a vonalkód olvashatóvá vételére. Néhány erőművész kifejezetten szereti összenyomni teteje és alja között préselve a dobozt, mások tekernek bele egy spirált. De találkoztam már olyan dobozzal is, amit direkt kettétéptek a vonalkód mentén. Velem nem toltak ki, széles átlátszó ragasztószalaggal összeragasztottam, a gép beolvasta, elvette. Az sokkal nagyobb szemétség, és direkt csinálják, amit még tapasztaltam: kólásüvegen direkt a vonalkódnál eltépik és egy darabot kiszakítanak a cimkéből. Ott az 50-es jel, de hiányzik a fél vonalkód, így nem olvassa be a gép. Ez szerintem szándékos: neki nincs kedve a visszaváltással vacakolni, de másé se legyen, mert ő azt kifizette...
Tegnap elkergettek egy buszpályaudvarról, egy 60+-os fószer kijött okoskodni, hogy "ez magánterület, itt nem lehet ezt csinálni, még egyszer meglátom, hívom a rendőröket". Fel nem fogom, mi a francért fáj neki benn ülve az irodában, ahogy kamerán keresztül nézi, hogy én belenézek a kukákba. Még a földről is szedtem fel szemetet, csiszes zacskót és beledobtam. Ez nyilván felfogás kérdés, ő még abban nevelkedett, hogy akik kukáznak, bajkeverők, koszosak, büdösek és satöbbi, meg hát itt van még, hogy akinek van egy kicsi kis hatalma is, az élni fog vele. Neki intézkedhetnékje volt, ettől érezte magát hasznosnak, na most jól megmutatta, megvédte a pályaudvart. Na de mitől? Mert plusz koszt vagy szemetet nem csinálok, sőt, inkább még elviszek belőle. Vagy a pályaudvar szemetét védte meg, azt másoknak elvinni onnan nem szebad? Fel nem foghatom.
Na de mindegy is, van még terület bőven, ennek a sajtkukacnak meg dugják fel :D
Szerintem ez pluszmunka. Lehet szisztematikusan is haladni, én most ezt csinálom. Kijelölök magamnak a városban egy tól-ig szakaszt, azt végigjárom, szedek. Visszaváltom. Aztán egy másik szakaszt. Pár nap alatt körbeérek az érdemi területen, és utána közdem előlről, addig gyűlik a többi részen.
Heti egyszer Pestre is bemegyek, ott a 7-8-9 kerben szoktam forgalmasabb részen, éa automaták is sűrűbben vannak, hogy gyorsan leadhassam, és ne cipeljem magammal sokáig.
Találtam egy hell-es dobozt, teljesen ép. Bedobom, kiköpi, hogy hibás anyag.
Nézem, nézem... hát valami barom telenyomta bagóval és nehezebb lett. Otthon lemértem kíváncsiságból, 24gramm volt, ez pont duplája az üres 250ml-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!