Mennyire gyakori a magyar háztartásokban a narancs vagy alma lekvár?
Figyelt kérdés
Szoktak a mamikák ilyet főzni vagy akár boltban venni? Gyerekkoromban sem találkoztam ezzel csak amik mindig is voltak,nekünk nem csináltak vagy vettek ilyet,barack,szilva,áfolya,szamóca,ezek voltak mindig is.júl. 25. 14:34
1/21 anonim válasza:
Nálam semmilyen lekvár nem gyakori, mert nem szeretem.
2/21 anonim válasza:
A narancs elég egzotikus, de az alma? Az elég gyakori azért a kamrapolcon.
Inkább az ilyen áfonya meg szamóca ritka, az nem terem meg befőzési mennyiségben a ház udvarán.
3/21 anonim válasza:
Nem ismerem a magyar háztartásokat, csak a sajátunkat, rokonságét.
Én 67 évem alatt barack- és szilvalekváron kívül mással nem találkoztam.
Almabefőttel igen, meg körtével is. Naranccsal csak boltokban.
4/21 anonim válasza:
3. vagyok. Mondjuk az is igaz, hogy büdös igénytelen proli vagyok. Erre akkor jöttem rá, amikor a Konyhafőnök szériájában gyerekek főztek és az egyik kiskrapek azt mondta: „A kedvenc alapanyagom a homár…”.
5/21 anonim válasza:
Itt A UK-ben megy nagyon a narancs- es almalekvar. Magyarorszagon nem talalkoztam veluk, inkabb a barack, szilva, eper, amik remlenek.
4. Elkepeszto! Homar! A kisgyereknek. Sznob kornyezet.
6/21 anonim válasza:
Anyósom pl csak almalekvárt tesz el, mert az van a kertben.
7/21 anonim válasza:
A szüleimnél, nagyszüleimnél nem volt egyáltalán nemhogy narancs, de almalekvár és kompót sem. Szilva és baracklekvár volt, talán még körte, de eperlekvár sem volt. Viszont szőlő, meg piszkebefőtt az volt. Birsalmabefőtt is volt még talán.
8/21 anonim válasza:
A lekvár a gyümölcsök eltarthatóságának növelése. Míg a hagyományos "lekvárgyümölcsök" (barack, szilva stb) gyorsan megromlanak, ha nincsenek felhasználva, az almát nem kell tartósítással, hőkezeléssel ellátni. Magyarországon az őszi alma a jobban elterjedt, egyes almafaják 6-8 hónapig tárolhatók hűvös helyen, nem kell lekvárt főzni belőle, magától is eláll. A narancs nem hazai gyümölcs, abból azért ritka a lekvár.
10/21 anonim válasza:
#8. Azzal az egy dologgal nem számolsz csak, hogy az almának számos fajtája van és a tipikusan nyári almák pont nem eltarthatók, viszont kiválóan összefőzhetők lekvárnak akár más gyümölcsökkel is, ha azokból épl kevés termett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!