Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori a magyar...

Mennyire gyakori a magyar háztartásokban a narancs vagy alma lekvár?

Figyelt kérdés
Szoktak a mamikák ilyet főzni vagy akár boltban venni? Gyerekkoromban sem találkoztam ezzel csak amik mindig is voltak,nekünk nem csináltak vagy vettek ilyet,barack,szilva,áfolya,szamóca,ezek voltak mindig is.

júl. 25. 14:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%
Nálam semmilyen lekvár nem gyakori, mert nem szeretem.
júl. 25. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
13%

A narancs elég egzotikus, de az alma? Az elég gyakori azért a kamrapolcon.

Inkább az ilyen áfonya meg szamóca ritka, az nem terem meg befőzési mennyiségben a ház udvarán.

júl. 25. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
94%

Nem ismerem a magyar háztartásokat, csak a sajátunkat, rokonságét.

Én 67 évem alatt barack- és szilvalekváron kívül mással nem találkoztam.

Almabefőttel igen, meg körtével is. Naranccsal csak boltokban.

júl. 25. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
36%
3. vagyok. Mondjuk az is igaz, hogy büdös igénytelen proli vagyok. Erre akkor jöttem rá, amikor a Konyhafőnök szériájában gyerekek főztek és az egyik kiskrapek azt mondta: „A kedvenc alapanyagom a homár…”.
júl. 25. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
8%

Itt A UK-ben megy nagyon a narancs- es almalekvar. Magyarorszagon nem talalkoztam veluk, inkabb a barack, szilva, eper, amik remlenek.

4. Elkepeszto! Homar! A kisgyereknek. Sznob kornyezet.

júl. 25. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
Anyósom pl csak almalekvárt tesz el, mert az van a kertben.
júl. 25. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
93%
A szüleimnél, nagyszüleimnél nem volt egyáltalán nemhogy narancs, de almalekvár és kompót sem. Szilva és baracklekvár volt, talán még körte, de eperlekvár sem volt. Viszont szőlő, meg piszkebefőtt az volt. Birsalmabefőtt is volt még talán.
júl. 25. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
82%
A lekvár a gyümölcsök eltarthatóságának növelése. Míg a hagyományos "lekvárgyümölcsök" (barack, szilva stb) gyorsan megromlanak, ha nincsenek felhasználva, az almát nem kell tartósítással, hőkezeléssel ellátni. Magyarországon az őszi alma a jobban elterjedt, egyes almafaják 6-8 hónapig tárolhatók hűvös helyen, nem kell lekvárt főzni belőle, magától is eláll. A narancs nem hazai gyümölcs, abból azért ritka a lekvár.
júl. 25. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
9%
5/7
júl. 25. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
22%
#8. Azzal az egy dologgal nem számolsz csak, hogy az almának számos fajtája van és a tipikusan nyári almák pont nem eltarthatók, viszont kiválóan összefőzhetők lekvárnak akár más gyümölcsökkel is, ha azokból épl kevés termett.
júl. 25. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!