Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit neveznek könnyű ételnek?

Mit neveznek könnyű ételnek?

Figyelt kérdés
Olyan sokszor olvasom hogy pl "én a melegben csak könnyű ételeket eszem". De ez pontosan milyen ételeket jelent? Oké, egy pörkölt nokdelivel tudom hogy nem ilyen étel. De van aki pl a tésztát írja hogy csak egy könnyű tésztát eszik. Az miben másabbb mint mondjuk a pörkölt nokdelivel? Az is tészta.
júl. 13. 22:08
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem mindegy rajta a feltét. Az is sokat számít ám.

Amúgy a hideg gyümölcslevesek, a panírozott zöldségek, mint pl a rántott cukkini egy kis petrezselymes krumplival (nem olajos), a lecsó, a sovány csirkehús, a rizsköret, a főzelékek számítanak annak.

Persze a teljesség igénye nélkül.

júl. 13. 22:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Például egy kolbászos-babos paradicsomos tészta nehezebben emészthező, mint egy egyszerű zöld pesztós vagy gombás zsályás fehérboros.

Általában ilyesmiket takarnak a könnyű ételek, hogy könnyebben emészthető, nem annyira megterhelő a gyomrod számára, esetleg nem annyira zsíros/fűszeres.

júl. 13. 22:48
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Röviden: alacsony fehérje- és max. közepes szénhidráttartalmú ételeket.

Kevés hús, liszt, mártás, tészta és más "eltelítő" hozzávalók, sok zöldség. Persze az elkészítés módja is fontos, 40 fokban a rakott krumpli kolbász nélkül sem esik jól.

júl. 13. 22:53
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Fél kg alatt.
júl. 13. 22:57
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Ugyanez jutott nekem is eszembe, pl. valaki említette, hogy csak könnyű tésztasalátát eszik.

Én nem érzem, hogy máshogy működne a gyomrom télen és nyáron. Télen is sok gyümölcsöt, feg narancsot és mandarint eszek, de nyáron is eszek normál ételeket, mint pl pörköltet nokedlivel.

júl. 13. 23:16
 6/9 Harve98 válasza:
77%
Ami könnyen emészthető
júl. 13. 23:43
 7/9 anonim ***** válasza:
79%
5: ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül. De az emberek nem egyformák, vannak sokan akiknek kényes a gyomra. Nyáron a többségnek amúgy is alacsonyabb a vérnyomása, könnyebben beüt a kajakóma. De akár abban is lehet eltérés hogy kinél van légkondi és kinél nincs.
júl. 14. 01:49
 8/9 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a saláták,gyümölcs a könnyü étel.
júl. 14. 06:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Alapesetben az a "könnyü étel", amiben csak kevés zsiradék van.

A tésztaétel meg a pörkölt tésztával között a fö különbség a pörkölt, ami a legtöbb esetben rettentö zsíros valami

júl. 14. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!