Mit neveznek könnyű ételnek?
Nem mindegy rajta a feltét. Az is sokat számít ám.
Amúgy a hideg gyümölcslevesek, a panírozott zöldségek, mint pl a rántott cukkini egy kis petrezselymes krumplival (nem olajos), a lecsó, a sovány csirkehús, a rizsköret, a főzelékek számítanak annak.
Persze a teljesség igénye nélkül.
Például egy kolbászos-babos paradicsomos tészta nehezebben emészthező, mint egy egyszerű zöld pesztós vagy gombás zsályás fehérboros.
Általában ilyesmiket takarnak a könnyű ételek, hogy könnyebben emészthető, nem annyira megterhelő a gyomrod számára, esetleg nem annyira zsíros/fűszeres.
Röviden: alacsony fehérje- és max. közepes szénhidráttartalmú ételeket.
Kevés hús, liszt, mártás, tészta és más "eltelítő" hozzávalók, sok zöldség. Persze az elkészítés módja is fontos, 40 fokban a rakott krumpli kolbász nélkül sem esik jól.
Ugyanez jutott nekem is eszembe, pl. valaki említette, hogy csak könnyű tésztasalátát eszik.
Én nem érzem, hogy máshogy működne a gyomrom télen és nyáron. Télen is sok gyümölcsöt, feg narancsot és mandarint eszek, de nyáron is eszek normál ételeket, mint pl pörköltet nokedlivel.
Alapesetben az a "könnyü étel", amiben csak kevés zsiradék van.
A tésztaétel meg a pörkölt tésztával között a fö különbség a pörkölt, ami a legtöbb esetben rettentö zsíros valami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!