Ehető lesz meg?
Hallottam hogy kifőtt tésztát nem ajánlatos sokáig tartogatni. Nos vasárnap este ipari adag bolognai szószt csináltam és kifoztem hozzá fel kiló tésztát. A tészta külön van a szosztol tárolva. Szerda estig még ehető marad? Így 3 napos lenne az utolsó évesnél. Gondolom csütörtök ebédre már inkább off, de a szerda meg belefer?
Előre is köszi
Meg kell kóstolni. Ha hűtőben volt végig, lehet esélye még szerdán esetleg. A szószt mindenképp tűzhelyen forrald át alaposan, ha még jó. Ma kedd van, szerintem kóstold meg ma, ha még jó, hagyj elő annyit, amennyit holnap megeszel, a többi meg menjen a fagyasztóba.
Én ilyenkor úgy szoktam, hogy a maradék szószt adagonként lefagyasztom, csak annyit hagyok elő amit hétfőn vagy esetleg még kedden megeszek (ha hétvégén főztem). Tésztát pedig adagonként külön főzök, mindig csak annyit, amennyi egyszerre vagy maximum másnap elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!