Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Régen te is ettél olajos...

Régen te is ettél olajos kenyeret, meg cukros kenyeret?

Figyelt kérdés
2024. jún. 12. 15:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

50+ vagyok, soha nem ettem, és csak felnőtt koromban hallottam a cukros kenyérről egyáltalán, tehát haverok se emlegették.

Anyámtól hallottam, hogy gyerekkorában evett. Meg 60-as kollégáktól. Egy pillanatra vízbe mártották a kenyér egyik oldalát, hogy ráragadjon a cukor.

Olajos kenyeret nagyapám vacsorázott szinte minden este. Volt a szomszéd településen olajütő, oda vitte a téesz földjén aratás után bengészett napraforgót. Az ütésért nem fizetni kellett, hanem, ha jól emlékszem, felesben csinálták, és onnan volt rendes étolaj, nem ilyen bolti féle vacak. Volt egy fületlen bögréje, amiből soha nem öntötte ki az olajat, hanem csak pótolta, és sózta. A masinán meglangyosította, és abba mártogatott bicskahegyre szúrt kenyérdarabokat.

Rajta kívül senki másról nem hallottam, aki ilyet evett volna.

Olajban pirított kenyeret viszont az egész család evett néha. Megsült, mint a bundás kenyér, csak nem volt bundája. Tizenéves koromban ettem utoljára.

2024. jún. 12. 18:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Olajosat nem, cukrosat igen. 31N
2024. jún. 12. 18:34
 13/21 Mansour ***** válasza:
100%
Régen nem, nem is hallottam ilyenről. Mostanában szoktam olivaolajba mártogatott kenyeret enni.
2024. jún. 12. 18:40
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2024. jún. 12. 19:10
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

Sem olajosat, sem cukrosat, soha.

De vajas ketchuposat igen. Tudom, nagyon undorítónak hangzik, de nagyon szerettem gyerekként. Meg a tejfölös kenyeret, meg a zsíros kenyeret, azok szerintem megszokottk, ketchuposat viszont még sosem hallottam senkitől, hogy szerette volna.

2024. jún. 12. 19:23
 16/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ropogós cukrozott zsíros kenyeret kipróbáltuk, nagyszülőknél, falun, de ez akkor is csak egyfajta poénnak számított inkább. Viszont nem volt rossz.

Manapság a margarinok összetételét tekintve (állományjavítók, hashajtók, sok víz, kevés hasznos tartalommal elegyítve), ezek ipari kenőcsök.

Többet ér a görögök egyik nemzeti étele, avagy olivaolajba mártogatott kenyér. Vagy valami jobbfajta, nem hidrogénezett napraforgóolaj, pálmaolaj, kókuszzsír stb.

Sok sóval, mert egyszer élünk és a nátrium-klorid az élet sója.

2024. jún. 12. 19:51
 17/21 anonim ***** válasza:
19%
Nem, nálunk normális ételek voltak. 30+
2024. jún. 12. 21:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Sose volt hozzá gusztusom. 30 éve voltam gyerek. Mamának mindig volt finom házilekvárja, házi sertészsírja, ami miatt nem voltam rászorulva a cukros meg olajos kenyérre.
2024. jún. 13. 10:19
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Zsíros cukros kenyér ment a nyolcvanas évek elején gyerekkoromban.Nem kell a háborúig visszamenni.

Ott inkább vizes cukros kenyér volt.

2024. jún. 13. 11:11
 20/21 anonim ***** válasza:
50 éves vagyok, de nálunk nem volt divat az olaj, így csak zsíroskenyeret ettem. A cukroskenyérre sem emlékszek.
2024. jún. 13. 11:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!