Madártejben nyers marad a tojás? Ez elkészítési módtól függ nem?
Figyelt kérdés
Sajnos ettem pár kanál enyhén savanykás madártejet. De én a fehérjét mikróban szoktam, keményre "főzni". A sárgáját meg igaz, hogy nem forralom meg a tejben, mert ugye összerántaná, de már majdnem forr mikor eloltom alatta a tüzet.
Sok helyen olvasom hogy nyersnek számít, de így elkészítetve nem, ugye?
máj. 10. 18:29
1/5 anonim válasza:
A madártejben még véletlen sem nyers a tojás!
A sárgáját fözni szokás, csak kavargatva (és ha gyakorlatlan vagy, vízfürdö fölött), nem rántja össze még véletlen sem.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, csak legtöbb helyen azt írják, nincs megfelelően hőkezelve és ezért veszélyes. Mondjuk szerintem akkor nem savanykás íze lesz, talán simán a tej savanyodott meg benne.
máj. 10. 18:43
3/5 anonim válasza:
A tojássárgája nem 100 fokon "fő meg", tehát ha 90 fokon nem csapódott ki, akkor már 100-on se fog. Addigra rég nem nyers egyébként. 70 fokos vízben már keményre lehet főzni a tojást.
4/5 anonim válasza:
Semmiképp se nyers.
Tejet forral, hőkiegyenlítéssel megy hozza a sargaja es meg forralni azzal is.
Ha savanyu volt akkor romlott volt a tej
5/5 anonim válasza:
Hőkezelve van nem nyers.Sous vide-ban is kb75 fokon hőkezelik a húst mégis megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!