Gluténmentes diétás család jön vendégségbe. Tejre és tojásra is érzékenyek. Mivel kínálnátok meg őket?
Ha ilyen sok az érzékenység biztosan nem rendelnék.Húsleves,kapni glutén mentes tésztát.Sütőtökrém leves növényi tejszínnel.
A második pl grillezett csirkemell zöldségekkel, rizzsel esetleg friss salátával.
NEM rendelnék semmit, az kizárt. Vennék csomagolt vegán gm- terméket és ennyi.
Érzékenyként mondom, hogy a "megbízható helyről" hozott ételtől is olyan rosszul vagyok sokszor, hogy 99%-ban közös a konyha, csak elfelejtik említeni.
Szóval amikor vengédségbe megyek és "jaj, innen rendltük" az nálam azonnali kösz, nem kérek. De egy bontatlan csomagolású jelölten gm termék az jöhet, persze.
Amúgy meg nincs ebben semmi macera. Mármint főzni.
Előtte elmosol minden NEM FA eszközt (azokat felejtsd el most, deszka-szinten), friss szivaccsal tisztára letörlöd a pultot, asztalt.
Elkészíted a gm lm tojásmentes dolgot és légmentesen letakarod. Kész.
A lényeg, hogy semmilyen faeszközt nem használhatsz, kizárólag fém és műanyagot és előtte takaríts le mindent, amit használni tervezel.
Nem kell ezz túlspirázni.
Gluténmentes étrend esetén kérd meg öket, hozzanak magukkal, amit meg tudnak enni, vagy adjanak olyan rendelési lehetöséget, ahol garantáltan azt tudsz nekik rendelni.
Ugyanis akinek tényleg ez a baja, az attól napokig beteg (értve ezalatt több napig tartó görcsös, fájdalmas hasmenést!) ha pl olyan vajat eszik, amiböl valaki olyan késsel vágott, amivel elötte megkent egy gluténos kenyeret és egy szemmel nem látható morzsa rákerült!
A 1-es javaslata elvileg müködhet, de ha az adott konyhában elötte gtuténtartalmú étel készült és utána nem nem volt igen alapos nagytakarítás, ahol mindent le- meg felmostak, akkor már kaphat töle rohamot. Arról nem is szólva, ha netán a többiek hagyományosan készített ételeket kapnak, akkor garantált az, hoyg az elvileg gluténmentes is kontraminálódik.
Tudják hogy keszulsz etellel vagy visznek maguknak?
A glutén nagyon necces konkrétan az én barátom semmit jem tud megenni gluténkenteset ami a mi nem gluténmentes konyhánkban készült
Ha csak divat gluténdiétások akkor a hús + rizs + zöldség teljesen jó.
Desszertnek kokuszgolyot csinalnek. Tojasmentes gm keksz, margarin, kakao, rum, kokusz
Mondjuk az sem mindegy, hogy tényleg beteg vagy kitalálta és azért nem eszik glutént, mert a második esetben hús, zöldség, köret, semmi baja nem lesz.
Egyébként ha annyira paráztok, hozzon magával ételt. Én pl simán eszem megbízható ismerősök nem gluténmentes konyhájában készült ételt, mert tudom, hogy előtte letakarítanak mindent és még sohsem volt semmilyen diétahibám.
De ez bizalom kérdése és ő is kérdez, jó lesz-e az étel, a módszer, nem "saját szakállára" csinálja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!