Az aludttej= kefir
savanykás kesernyés
van aki imádja, van aki utálja
Én speciel ki nem álhatom
Az aludttej valóban a kefírhez áll a legközelebb, de nem azonos a kettő.
Az aludttejben a tejsavbaktériumok dominálnak, amelyek melleleg a kovászos uborka, vagy a savanyúkáposzta fermentálását is végzik, tehát aki aludttejet eszik kovászos uborkával, mindkét élelmiszerrel ugyanaz a baktériumflórát viszi be, ami egyébként is jótékony hatással van az emésztésre szükséges is.
A kefír annyuban különbözik az aludttejtől, hogy abban a tejsavbaktériumok mellett élesztőgombák is dolgoznak.
A kefír és az aludtej ízvilága közel áll egymáshoz mindkettő enyhén savanyú.
Az aludtejet melegítve, forralva készül a túró, és a megmaradó folyadék a tejsavó, amelyek ízvilága szintén savanykás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!