Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi lenne ha... be vezetnék a...

Mi lenne ha... be vezetnék a globalista pizzériák helyett, a NEMZETI LEPÉNY BOLTokat? Igen, vagy inkább ne? Majdenm azonos a két recept?

Figyelt kérdés

A pizza és a lepény csak abban különbözik, hogy oliva olaj helyett napraforgó olaj van a tésztájában, egyébként azonos a két recept.

A feltétbe minden játszik. Szabadság van. Az pedig tudományosan nem bizonyított, hogy az oliva olaj egészségesebb a napraforgó olajnál. Vannak megrendelt kutatások az oliva olaj mellett, de azok nem mérvadók.


Lehetne a lepény hungarikum.



márc. 21. 14:32
A kérdező szavazást indított:
IGEN
NEM
16 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

"Lehetne a lepény hungarikum."


Az.

márc. 21. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el hogy olcdó pizzériák is napraforgó olajat tesznek a tésztába.Akkor most is lepényizzériák üzelemnek?

Vagy esetleg kenyérlángos nemzeti bolt?

márc. 21. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Olyan opció nincs, hogy lehet mind a kettő? Miért zárja ki egymást?


A kultúrális keveredés eredménye, hogy népszerû nálunk a piros paprika (Amerikából), a krumpli (Amerikából), a bor (Olasz hatásra), a kávé (Afrikából)...

Ezektôl gazdagabb a kultúránk, színesebb.



Én megeszem a kimcsit is, meg a töltött káposztát is.

Néha kürtös kalácshoz van kedvem, néha churrost szeretnék.

Jöhet a mac&cheese és a sajtos tejfölös tészta is.



De ja, ha van ilyen gyorskaja, hogy lepény, és jó az íze, akkor rendelnék ha megkívánom.

márc. 21. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmad sincs az olajokról. Mondjuk dietetikus én sem vagyok, de tudom, hogy az ("extra szűz") olívaolajat melegítés, meg különböző vegyszerek nélkül hidegen sajtolják, és sokkal több benne a többszörösen telítetlen (bizonyítottan egészségesebb) zsírsav.

Az ötleted pedig baromság, ilyen alapon szinte mindennek lehetne magyaros nevet adni, beleértve a szusit és a hotdogot is. A lepény meg vastag, és üresen ették tudtommal.

márc. 21. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Ki kell fejleszteni az extra szűz, hidegen sajtolt naprafogó olajat
márc. 24. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Én írtam a napraforgóolajról, hogy "sokkal több benne a többszörösen telítetlen (bizonyítottan egészségesebb) zsírsav", ami - ahogy olvasom most - nem igaz, eddig rosszul tudtam. Viszont ezek "magas hőmérsékleten gyorsabban átalakulnak, és olyan mérgező anyagok szabadulnak fel, amelyek károsnak és rákkeltőnek számítanak, ha bekerülnek az étrendünkbe". Tehát óvatosan kell bánni a melegítéssel, vagy egyszerűen amikor csak lehet, olaj nélkül sütni-főzni, és a végén meglocsolni. Hidegen sajtolt napraforgóolajat nem sok helyen árulnak, nem tudom, miért, mert még így is sokkal olcsóbb, mint a legolcsóbb (néha állítólag hamis) extra szűz olívaolaj. Az üresen evett lepény sem volt igaz, bár inkább édessel töltötték meg, vagy tettek a tetejére, nem tudom.
márc. 24. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt elfelejtettem: [link]
márc. 24. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!