Mi lenne ha... be vezetnék a globalista pizzériák helyett, a NEMZETI LEPÉNY BOLTokat? Igen, vagy inkább ne? Majdenm azonos a két recept?
A pizza és a lepény csak abban különbözik, hogy oliva olaj helyett napraforgó olaj van a tésztájában, egyébként azonos a két recept.
A feltétbe minden játszik. Szabadság van. Az pedig tudományosan nem bizonyított, hogy az oliva olaj egészségesebb a napraforgó olajnál. Vannak megrendelt kutatások az oliva olaj mellett, de azok nem mérvadók.
Lehetne a lepény hungarikum.
Hidd el hogy olcdó pizzériák is napraforgó olajat tesznek a tésztába.Akkor most is lepényizzériák üzelemnek?
Vagy esetleg kenyérlángos nemzeti bolt?
Olyan opció nincs, hogy lehet mind a kettő? Miért zárja ki egymást?
A kultúrális keveredés eredménye, hogy népszerû nálunk a piros paprika (Amerikából), a krumpli (Amerikából), a bor (Olasz hatásra), a kávé (Afrikából)...
Ezektôl gazdagabb a kultúránk, színesebb.
Én megeszem a kimcsit is, meg a töltött káposztát is.
Néha kürtös kalácshoz van kedvem, néha churrost szeretnék.
Jöhet a mac&cheese és a sajtos tejfölös tészta is.
De ja, ha van ilyen gyorskaja, hogy lepény, és jó az íze, akkor rendelnék ha megkívánom.
Fogalmad sincs az olajokról. Mondjuk dietetikus én sem vagyok, de tudom, hogy az ("extra szűz") olívaolajat melegítés, meg különböző vegyszerek nélkül hidegen sajtolják, és sokkal több benne a többszörösen telítetlen (bizonyítottan egészségesebb) zsírsav.
Az ötleted pedig baromság, ilyen alapon szinte mindennek lehetne magyaros nevet adni, beleértve a szusit és a hotdogot is. A lepény meg vastag, és üresen ették tudtommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!