Van ennek az újságnak a címoldalán füstölt, főtt kötözött lapocka fénykép. Az ilyet már azonnal lehet fogyasztani vagy még kell rajta főzni, sütni? Amúgy finom vagy disznó íze van? Lidl újság címlapján van a fotó.
FŐTT. Érted a szót?
Ízlése válogatja. Én az ilyeneket nem szeretem.
Ha az van ráírva, hogy füstölt-főtt, akkor ehető azonnal is (de attól sem lesz baja, ha mondjuk lesütöd serpenyőben vagy főzésnél ételbe teszed felkockázva).
Amelyikre csak annyi van írva, hogy füstölt, azokat kell még a klasszikus húsvéti sonka módjára otthon megfőzni.
4, Nem értem, ez hogy jön ide. A kérdés nem szalonnáról szólt, hanem a húsvétkor kapható kötözött mindenféléről.
A hosszan érlelt száraz nyerssonkát, feketeerdeit és társait sem főzi meg az ember logikusan, de a kérdező nem erre volt kíváncsi. Amire kíváncsi volt - kötözött sonkák, lapockák, csülkök és társai -, azokra vonatkoztatva pedig helyes a válaszom, amelyikre nincs ráírva, hogy főtt, az hőkezelést igényel. Ezt egyébként általában ki is emelik a csomagoláson apróbetűben.
Még valami, amibe szeretnél belekötni?
5, nem, ha valóban füstölt, nem valami gyorspácolt izé, nem kell.főzni. Márpedig a kérdés füstölt...
Kérdező, gondolj a sparra, auchanra, tescora... Ezek a lapockák, tarják szeletelve kaphatók a pultban.
Nyilván lehet rögtön fogyasztani mert főtt, füstölt.
De én mindig főzök rajta még hogy jó puha legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!