Mennyibe kerül egy 90 és egy 60 éves nyugdíjas nö heti kajája?
Nincs különleges idényük, hagyományos ételeket fogyasztanak, heti 2-3 alkalommal húsos valamit.
Nem a csirke far-hát szint érdekel, de nem is naponta színhús meg extra különlegességek.
Tudom, pontosan nem lehet megmondani, de egy vitát szeretnék félig meddig lecsillapítani, de fogalmam sincs az aktuális árakról (nem MO-on élek jelenleg), ezért szeretném tudni, akik hasonló helyzetben vannak, kb ez a korosztály, kb mennyit költenek hetente élelmiszerre.
Esetleg röviden azt is megírihatjátok, hogy kb milyen étrenden vagytok, mit esztek általában.
Elöre is köszönöm a segítséget!
"8-as: megköszönném, ha írnál egy összeget a heti költségetekröl."
Írhatok, de sokra nem mész vele mert en sem Magyarországon élek
"Nem nekem kell dönteni, de ha vannak konkrét összegek, akkor ezeket meg tudom nekik mutatni, és reálisabb lesz a hozzáállásuk"
Mihez lesz reálisabb? Most rákerestem a tejfölre. Azt kb mindenki használ. A Tesco weboldalan a legolcsobb a Tesco felzsiros 12%-os tejföl. 175gr 189ft. A Mizo 150grammos, 20%-os terméke 539ft. Juci néni szerint tökéletes a tescos, Kati néni meg csak Mizot hasznal. Hogy akarsz igazságot tenni?
Meg amúgy konkrétan mi a probléma, miért kell neked beleszolni két felnőtt ember vitájába?
A kérdésem az volt, hogy két idös nönek kb mennyibe kerül a heti élelmiszerköltsége.
Erre még gyakorlatilag nem kaptam választ!
Az, hogy miröl van szó konkrétan a vitában, miért nekem kell dönteni, stb nem tartozik ide, szerintem ne ezt vitassuk meg, nincs igazán köze a kérdéshez.
Kérem, hogy aki válaszol, az írja meg azt az összeget, ami szerinte reális, ez lenne hasznos válasz.
"A kérdésem az volt, hogy két idös nönek kb mennyibe kerül a heti élelmiszerköltsége."
Nincs olyan, hogy kb mennyibe kerul. Kerdezd meg toluk hogy nekik mennyibe kerul es fogadd el az összeget. Ennyi
Látom, még mindig nem megy a szövegértelmezés.
Az itteni felhasználóktól szeretnék személyes tapasztalatot és egy nálunk érvényes konkrét összeget kérni!
Mellékesen a "Kerdezd meg toluk hogy nekik mennyibe kerul es fogadd el az összeget. Ennyi"
A probléma, hogy ök 10 és 150 ezer Ft-os összeget mondanak, szerintem egyik sem reális.
"A probléma, hogy ök 10 és 150 ezer Ft-os összeget mondanak, szerintem egyik sem reális."
De, mindkettő reális. Ha az öregségi nyugdíjminimumbol el, ami 28500, abból még a 10e se fog kijonni. A 150e az naponta 5e, ebben nyilván az összes étkezés benne van, plusz gyümölcs, esetleg valami kis extra, plusz nyilván nem tesco gazdasagost vásárol, hanem valami jobb minőséget
18-as: vagy nem olvastad a kérdést, vagy nem érted, amit írtam! A második sorból egyértelmü kellene hogy legyen, hogy nem minimálnyugdíj, de nem is felsö kategória.
Másrészt heti keretröl van szó, a 150 ezer egy napra 21 ezer Ft lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!