Van olyan nagyon olcsó élelmiszer amit csak magában fogyasztnál hosszabb ideig, és tartalmazná az összes tápanyagot amire szükséged lehet?
Talán valamilyen hüvelyes, pl. bab, lencse. Azért, mert az szénhidrátot és növényi fehérjét is tartalmaz, bár zsiradékot nem nagyon, de ezt az elkészítéssel lehet pótolni, pl. mielőtt megfőzzük, egy kanál zsíron vagy olajon megpirítjuk.
Igazából a három alapvető tápanyag fajta, úm. zsírok, fehérjék és szénhidrátok, amire az embernek szüksége van, nem nagyon található meg egyetlen fajta élelmiszerben kellő mennyiségben, de szénhidrátból ugyebár tud zsírt készíteni a szervezet. Fentebb említették a májat, ami szintén egy jó megközelítés, kevesen tudják, de mivel glikogénraktár, ezért szénhidráttartalma is van - viszont mivel nagy mennyiségben tartalmaz pl. A-vitamint, huzamosabb fogyasztása hipervitaminózist okozhat, és akkor még nem is említettük azt, hogy a májban raktározódnak olyan vegyületek ill. pl nehézfémek, amiket méregtelenítési funkciója révén halmoz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!