A rumaromában van alkohol?
Figyelt kérdés
2010. okt. 25. 13:09
2/11 anonim válasza:
Ahogy az 1. is írta, az aromában nincs, pont azért, hogy az ezzel készült édességet bárki fogyaszthassa. Még a sütőrumban is van kevés alkohol, én is ezért szoktam az aromát használni, az íz megvan, de lehet vezetni, és az sem baj, ha valaki gyógyszert szed, kismama, esetleg kisgyerek.
3/11 A kérdező kommentje:
Akkor miért van rajta, hogy etilalkohol 7%?
2010. okt. 25. 14:54
4/11 Kriszti83 válasza:
A kérdezőnek igaza van, minimális alkoholt tartalmaz, ami a sütés során elpárolog. A kókuszgolyónál viszont kicsit érezhető.
5/11 anonim válasza:
Van benne alkohol, főleg ha rá van írva. A multkor vettem mandulaaromát, abban volt 79 % de lehet hogy több, nem emlékszem.
6/11 anonim válasza:
"multkor vettem mandulaaromát, abban volt 79 % de lehet hogy több, nem emlékszem."
Ez egész biztos nem igaz, még a legerösebb rumban is csak 54 % van, az aromában meg csak annyi, amennyivel az izanyagokat ki tudják oldani, ami egész minimális.
7/11 A kérdező kommentje:
Akkor a következő kérdésem :D : kókuszgolyót (sütés nélküli édességet) nem ehet az, aki utána még vezetni akar? Kimutatja a szonda?
2010. nov. 3. 22:44
8/11 anonim válasza:
nincs, azért "aroma" hogy pl gyerekeknek készült sütibe ezt tesszük rum helyett. Íze ugyanaz, csak nem tartalmaz alkoholt.
9/11 anonim válasza:
Ha rumaromával készíted, akkor természetesen nem mutatja ki a szonda. Csak a negró színezi el.
10/11 anonim válasza:
"Ez egész biztos nem igaz, még a legerösebb rumban is csak 54 % van, az aromában meg csak annyi, amennyivel az izanyagokat ki tudják oldani, ami egész minimális."
Nos mivel nem voltam biztos benne megnéztem:
Erről az aromáról van szó. Az üveg hátulján olvasható: Összetevők: etil-alkohol 70(!) % ...stb.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 22:00
A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!