Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki evett már...

Van itt olyan aki evett már kutya húst? Egyáltalán el legális itthon?

Figyelt kérdés

A szomszéd kínai családdal mostanában jóban vannak a szüleim, és múltkor áthívtak minket, és megkínáltak egy kis étellel, ami később kiderült, kutya hús volt, amit egyik ismerősük hozott kínából lefagyasztva. amúgy tuti nem csirke, nem disznó, és nem is kacsa volt, tuti valami különleges, ilyet még nem ettem, és azt mondták kutya.

Szóval van itt olyan aki evett már? és Magyaron, ez legális egyáltalán?

Amúgy finom volt:P

2010. okt. 24. 23:20
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Jah még valami. szóval erre a kutya okosabb mint az ember dologra...

Egy kutya tud alkotni? Tud festeni? Tud zenét írni? Tud azon elmélkedni miért vagyunk itt? Akar előre jutni? Ég benne a felfedezési vágy, az ismeretlen felé? Keresi a nagy kérdésekre a választ? Képes tovább LÁTNI? Képes olyan gépeket építeni amivel az űrbe utazhat? Mert szerintem egy kutya nem tudja ezeket. Maximum zabálni, szarni, és mivel te vagy a "falkavezére", odakuncsorogni hozzád, várva némi jutalmat.... Azért álljunk már le az ilyen ostobaságokkal, ez nem egy rohadt sci-fi regény...

2010. okt. 26. 00:36
 22/33 anonim válasza:
85%
Kedves kérdező, szerintem aki azt írta, hogy a kutya értelmesebb az embernél és inkább enne emberhús mint sem, hogy kutyát.... az pont ilyen emberre gondolt mint amilyen te magad is vagy. Valóban nagyon sok kutya értelmesebb az embernél,de nem ilyen dolgokra kell gondolni, amit felsorsoltál, és nem beszélve arról, hogy hűséges is ...amilyen emberekben csak nagy ritkaság, hogy úgy ragaszkodnak... "nem véletlenül mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja" és már bocsika de én is hozzá csatlakoznék, amúgy az voltam aki azt írt, hogy inkább éhen halna minthogy megegye a kutyát. én nem enném meg a barátom, és egy kutya néha valóban hűségesebb barátunk az embernél. 24/L
2010. okt. 26. 17:13
 23/33 A kérdező kommentje:

Szerintem akit nem az indulatok, és az elvakultság vezérel, az nem mellétek fog állni.

Már elnézést, de mit mondasz? Hogy olyan embert enne mint én? Mert én rossz ember vagyok? Rosszabb mint aki a McDonalds ban megeszi a marhahúspogácsát, amiben marha van?

jah, hogy azért mert én azt mondom, hogy ha mi megesszük a marhát, akkor ha más népek esetleg hasonló értelmi szinten lévő állatot esznek, az rendben van? Értem...

Ez a "bizonyos állatokat emberi tulajdonsággal ruházunk" fel dolog, nekem nagyon nem fekszik. Ezek állatok, mi emberek vagyunk! Mi emberek eszünk állatokat, nem férgeket, hanem olyan lényeket akiknek van szemük, szájuk, agyuk, és korlátoltan ugyan, de még van öntudatuk is.

Ez mind igaz a disznóra, a marhára, a lóra, és a kutyára is.

Most attól, hogy pár ember kinevezi a kutyát, mint valami felsőbb rendű lénynek az állatok közt, még nem lesz az. Ahogy a tehén sem lesz az, mert valakinek a vallásában szent állat. Ahogy a szartúró bogár sem volt az, akit az Egyiptomiak szent állatnak tartottak, és ahogy se a macska, se a kutya, se a ló nem ér többet a másiknál. ennyi.

És továbbra is tartom, aki kannibalizmusról beszél, az egy beteg ember, és jelenleg a törvények büntetik is! Viszont, ha neked a kutya jobb barátod mint az emberek, akkor nagyon sajnálom, hogy rossz tapasztalataid vannak e térne, és gyanítom, bizonyos szeretethiányban is szenvedhetsz, és ezt a szeretetet keresed ezekben az állatokban. Csak ne felejtsd el! Ezek az állatok mindig állatok maradnak, sosem lesznek emberek!

(jah, és kíváncsi lennék rendes érvekre, mitől okosabb, értelmesebb egy kutya az embernél, már csak azért is kíváncsi vagyok. És továbbra is finom volt a "kókuszgolyó" ;) )

Üdv!

2010. okt. 26. 17:43
 24/33 anonim ***** válasza:
60%
Az ember is állat te ostoba sz*rjankó. Mondd már meg, mit tettél ezért a világért, ami miatt többnek tartod magad az állatoknál? Na sorold szépen, miért vagy te több?
2010. okt. 26. 22:27
 25/33 A kérdező kommentje:
Hát ezzel a minősíthetetlen kommenteddel szerintem leírtad magad. Ha már elfogytak az érvek, akkor jön a sértegetés? Gratulálok neked! Én mikor sértegettelek téged?
2010. okt. 26. 22:34
 26/33 anonim ***** válasza:
55%

Az biztos, hogy a kutyám IQ-ja nagyobb, mint a tied kérdező...

Amúgy meg én is előbb halnék éhen, minthogy az én kis aranyos kutyuskáimat, vagy cicuskáimat bántsam, akik bíznak bennem és szeretnek! Volt már háziállatod, akit normálisan, sok-sok szeretettel neveltél? Ha igen, akkor hogy tudsz ilyet mondani?

2010. nov. 3. 22:12
 27/33 anonim ***** válasza:
58%
Basszus, kétéves ugyan a topic, de elkeserítő a primitívség mértéke, ami végigfutott rajta. Nyilván a saját "aranyos kis kutyuskáimhoz" egy ujjal sem érnék, mivel hozzám nőttek az idő folyamán, de amelyikhez büdös életemben közöm sem volt, miért ne kóstolhatnám bűntudat nélkül? Nem is beszélve arról, hogy egy malac éppúgy képes a kötődésre, mint szóban forgó állatfajunk. Utolsó, te szívtelen dög, hogy vagy képes jóízűen lakmározni kocsonyából? Ez már a képmutatás netovábbja.
2012. aug. 6. 22:53
 28/33 anonim ***** válasza:
45%

Nem "lakmározom jóízűen kocsonyából". Ugyanis 1. nem eszem ilyen undorító ételeket, 2. disznóhúst sem ettem már legalább 10 éve..

Csak és kizárólag csirkét, és halat eszem. És igen, ezeket is sajnálom, nem érdemlik meg, hogy azért jöjjenek a világra, hogy emberek megegyék őket. Nem is értem, miért eszem őket sem.

Nem gondolom magam képmutatónak. A kutyákhoz, és macskákhoz különös módon kötődöm, sokkal jobban, mint másfajta állatokhoz. Ha látok az utcán egy kóbor kutyát, mindig adok neki a kajámból, ha van nálam, vagy pedig veszek neki valamit egy közeli pékségben. Vagy ha van nálunk a kocsiban, akkor kap valami kutyakaját. Nemrégiben hazahoztunk egy elütött kiscicát, aki nem tudta használni a hátsó lábait, bár ő sajnos végül elpusztult. Idén befogadtunk 2 kóbor kutyát, akiknek végül segítettünk gazdát találni. Illetve hiába van már így is sok macskánk, mikor találtunk egy párhetes kiscicát, nem tudtuk otthagyni az utcán, ezért hazahoztuk. Ha bejárnak hozzánk enni kóbor macskák, akkor nem zavarjuk el őket.

2012. aug. 6. 23:34
 29/33 anonim ***** válasza:
34%
Rendben, ez mind szép és jó, nemes tett megsegíteni a gyengélkedő állatokat, de egyrészt nem hinném, hogy egytől egyig beleszeretsz minden utadba kerülőbe, másfelől még ha tévednék is ebben, akkor sem lenne jogod nagy szavakkal dobálózni, mert nem rosszabb ember, aki másképp van ezzel. Voltaképpen te sem vagy náluk különb a csirke-és halhúsimádatoddal, sőt, egy vega is mélyre bújhatna, hisz élőlények (növények) testéből él, pusztítania kell valamit a saját létfenntartása érdekében. A fényevők az egyedüli "bűntelenek" logikád alapján.
2012. aug. 8. 13:33
 30/33 anonim válasza:
Nálad biztosan okosabb az a kutya...
2015. szept. 20. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!