Fit and fine Trattoria étterem (Debrecen) mennyire valós?
Sziasztok! Sokat szoktam Debrecenben a Fit and Fine Trattoria nevű étteremből, éd azon gondolkoztam hogy például hogy az istenbe tudnak csinálni Hamburger+krumplit 542 kalóriával? Nagyon elnagyzolt számnak tűnik...
Valaki tud esetleg segíteni?
Hát messze lakom, tapasztalatom nincs, de rákerestem.
Az elég gyanús, hogy vendég által készített fotót tányérokról nem találtam.
A tippem az, hogy picike adagokat kapsz, 3 szál krumplit, meg miliméteres húspogácsát.
A hivatalos fotók meg mint tudjuk szépen el vannak rendezve meg utólag ki vannak kozmetikázva, de a legtöbb helyen kedd délután nem azt kapod amit a weboldalra kiposztolnak.
Ez az, hogy amikor meg én rendelek egész normális adagokat kapok! Az édesburgonya hasáb simán tűnik annyinak, mint amennyit én szoktam csinálni kb. két közepes édesburgonyából (360g). A hamburgerük elviekben egy teljes kiőrlésű buciból áll, egy csirkemell húspogácsa (szerintem nagyj. 10-15 dkg), zöldség és hamburgerszósz.
Na ugye tudom hogy Hamburgerszószból lehet ilyen 50 kal/100g-set is venni, tehát ha ezt el is hagyom akkor is marad:
-Nagyjából 310 kalória a hasábra(nem számolva az oluvaolajat amit használnak hozzá)
-Ha feltesszük hogy egy buci kb 80g, akkor vagy 240 kalória a bucihoz
-180-230 kalória a csirkemellre
Tehát ha nagyon kedvesek vagyunk, még akkor is 700 kalória.
A hamburgerszószról még annyit tudok (mert e-mailben felkerestem őket) hogy maguk keverik ki, és cukormentesen csinálják, valamint a hasábjaikat légkeveréses sütőben csinálják olívaolajjal. Meg ugyebár mondták, hogy a hamburgerbucijaik teljes kiőrlésűek
Akkor valami fifika csak lesz itt, pl papíron bizonyos részeket nem számolják bele, hogy megvedd.
Azt mondjuk tudtad, hogy hivatalos definítció szerint a hamburger az csak a húspogácsa? Ha azt írták az oldalra, hogy hamburger+krumpli, lehet a többit "elfelejtették" beleszámolni.
Ez tipikusan az a marketing trükk, amit be szoktak játszani élelmiszeriparban.
Nem megtévesztés jogilag, de az emberek mégis bedõlnek nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!