Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kb 1-2 hete használtam az...

Kb 1-2 hete használtam az Univer majonézt, azóta nem, hűtőben van. Meddig ehető,így felbontva?

Figyelt kérdés

jan. 29. 12:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%
#10, ez is csak egy szokásos európai legenda, nem betegednek le gyakrabban, mint mi tesszük. Nem hűtik sehogy, egyszerűen úgy használják, ahogy van. Az utcai ételárusok leginkább 5L-es gasztróvödrös kiszereléssel dolgoznak. Persze a forgalomtól függően előfordulhat, hogy az náluk max. egy hétig elég, ezt nem tudom. Boltokban is főleg olyanokat láttam árusítva, nem háztartási méretekben. Több tucatszor ettem ilyen majonézt tartalmazó reggelit és soha semmi bajom nem lett belőle.
jan. 30. 14:37
 12/15 Kései Sirató ***** válasza:
49%
Rá van írva a szavatossága.
febr. 1. 12:23
 13/15 anonim ***** válasza:
54%
#12: ilyen terméknél felbontás után már nem mérvadó a szavatosság.
febr. 1. 14:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

#12-essel egyetértek.

Azokra a termékekre, amelyek felbontás után csak 4-5 napig fogyaszthatóak, rá van írva, hogy felbontás után hűtőben tárolva max. 4-5 napig fogyasztható. A majonézre nincs ilyen írva. Élelmiszermérnök a férjem, ő azt mondta, hogy ezekben rengeteg amúgy (túl sok is) a tartósítószer, nyugodtan fogyasztható a lejárat napjáig.

febr. 1. 14:41
 15/15 anonim ***** válasza:
65%
13-as, dehogynem.
febr. 1. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!